Κέικ με πορτοκάλι, καρότο, αμύγδαλο

Συστατικά

Λειωμένο βούτυρο, για να λαδώσει
1 πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο, χοντροκομμένο, ξεφλουδισμένο
150 γρ βούτυρο, λιωμένο
155g (3/4 φλιτζάνι) ζάχαρη άχνη
2 αυγα
2 (περίπου 320 γραμμάρια) καρότα, ξεφλουδισμένο, χοντροτριμμένο
225g (1 1/2 φλιτζάνια) απλό αλεύρι
Αλεύρι αμυγδάλου 110 γραμμ
3 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
50 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) ξεφλουδισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση σε 3 βήματα

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Βουρτσίστε μία στρογγυλή φόρμα 22 εκατοστά (βάση μέτρηση) με λιωμένο βούτυρο ελαφρά. Στρώνουμε τη βάση και τις πλευρές με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βήμα 2
Τοποθετήστε το πορτοκάλι στο μπολ ενός επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε το μέχρι να τεμαχιστεί. Προσθέτουμε το βούτυρο, ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε το καρότο, το αλεύρι αμυγδάλου και το μπεικιν και ανακατευουμε για να συνδυαστούν.

Βήμα 3
Ρίξτε το μείγμα στη έτοιμη φόρμα. Πασπαλίστε από πάνω με ξεφλουδισμένα αμύγδαλα.

Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα 10 λεπτά ή μέχρι να βάλουμε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο και να βγει καθαρή. Αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να κρυώσει. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜηλόπιτα…μια συνταγή στην οποία θα φτιάξετε ξανά και ξανά.
Επόμενο άρθροH τυρόπιτα της τεμπελιάς