Κέικ με σοκολάτα κρέμα τυριού και γλάσο πορτοκαλιού.

Συστατικά:

Αυγά – 2
Ζάχαρη – 250 g
Γάλα – 280 g
Ηλιέλαιο – 60 g, βούτυρο – 60 g,
Αλεύρι – 240 g
Κακάο – 55 g
Σόδα – 10 g, αλάτι – 3 g, ξύδι – 12 g

Για το τυρί κρέμα:
Τυρί ανθότυρο – 800 g
Ζάχαρη άχνη – 180 g + ζάχαρη βανίλιας – 20 g
Βούτυρο – 200 g
Ξύσμα από ένα λεμόνι

Για το γλάσο:
Ανθρακούχο ποτό φαντα – 800 ml
Κρεμα βανίλιας γιωτης – 2 συσκευασίες των 40 γρ
Άμυλο – 15 g
Ζάχαρη – 2 κουταλιές της σούπας.

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα. Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι, το γάλα, το λάδι, το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά εδώ. Ανακατεύουμε με ένα μίξερ να γίνει ομοιογενής ζύμη. Προσθέστε ξύδι, ανακατέψτε.
Είναι σημαντικό να προσθέσετε το ξίδι τελευταίο. Ψήνουμε σε φόρμα διαμέτρου 21 εκ. στους 165 °C για περίπου 1 ώρα – 1,10 λεπτά. Κατά το ψήσιμο θα σχηματιστεί ένα «σκουφάκι», το οποίο όμως θα το κόψουμε και θα μας φανεί χρήσιμο για το πασπάλισμα από στις πλευρές του κέικ. Αφήστε το να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε κρέμα τυριού:
Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, τη ζάχαρη βανίλιας, το ξύσμα λεμονιού, το προχτυπημένο βούτυρο στο τυρί και χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το βάζουμε στο ψυγείο ενώ ετοιμάζουμε το γλάσο και ετοιμάζουμε τα κέικ.

Για το γλασο
Προσθέστε τη ζάχαρη, το άμυλο και το ανθρακουχο ποτο στην βανίλιας γιωτης. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και μαγειρεύουμε στην φωτιά μέχρι να πήξει.

Κόβουμε το κέικ σε δύο μέρη. Βάζουμε μια μεμβράνη στη δαχτυλίδι ζαχαροπλαστικής.
Χωρίζουμε την κρέμα σε δύο δόσεις. Παίρνουμε το ένα μέρος από το κέικ και το βάζουμε σε ένα δαχτυλίδι-τσερκι.
Απλώστε ομοιόμορφα το τυρί κρέμα. Απλώνουμε το μισό γλάσο και επίσης ισιώνουμε. Πριν τοποθετήσω το δεύτερο κέικ, βάζω το κέικ στην κατάψυξη για 5 λεπτά (ώστε να δέσει το γλάσο). Βάζουμε το δεύτερο κέικ, την κρέμα και το γλάσο.
(αυτή την ώρα θα πήξει λίγο το γλάσο. Μπορείτε να το ζεστάνετε ήρεμα και να το ρίξετε πάνω στην κρέμα τυριού.)

Βάζετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες ή καλύτερα για όλο το βράδυ. Διακοσμήστε όπως θέλετε. Τα πλαϊνά πασπαλίστηκαν με το υπόλοιπο κομμένο-τριμμενο κέικ. Τρίβω με μπλέντερ για να σχηματίσω ψίχουλα.

Κέικ με σοκολάτα κρέμα τυριού και γλάσο πορτοκαλιού.

Η Συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΟι σπιτικές κρέπες είναι πάντα απίστευτα νόστιμες!
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο τεριγιάκι απο την Ιαπωνική κουζίνα