Κέικ με φρούτα

Ο αγαπημένος συνδυασμός Κέικ με φρούτα και τυρί κότατζ με καλοκαιρινή διάθεση

Υλικα

τυρί κότατζ Dirollo 1/2 φλ
ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι, ίσως περισσότερο αν σας αρέσει πιο γλυκό
Μπέικιν πάουντερ 10 gr
Λάδι 1/3 φλ
Κεράσια χωρίς κουκούτσι 1 φλ
Αλεύρι καρύδας 2 κ.σ
Βερίκοκα 3 τεμάχια
Αυγά μεγέθους 2 M
Αλεύρι 1 φλ
Καστανή ζάχαρη
Λάδι για το τηγάνι 1 κ.γ
Βανίλια

Εκτέλεση

Πρώτα χτύπησα τα αυγά με τη ζάχαρη, πρόσθεσα το cottage cheese και το μπέικιν πάουντερ.
Ακολουθεί το λάδι, η βανίλια, τα κεράσια τυλιγμένα σε αλεύρι καρύδας και το λευκό αλεύρι.
Παίρνουμε μια πηχτή ζύμη, την οποία βάζουμε σε ταψί λαδωμένο με λάδι και κρυώσει με ένα κουτάλι.
Αραδιάζουμε από πάνω φέτες βερίκοκου και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη για μια μυρωδάτη κρούστα καραμέλας.

Κέικ με φρούτα
Κέικ με φρούτα

Ψήνουμε στους 160/170 βαθμούς μέχρι να γίνουν!
Περίπου 45 λεπτά.
Όταν κρυώσει τελείως, κόψτε και σερβίρετε με επιπλέον φρούτα, και γιατί όχι με μια μπάλα παγωτό!

Η Συνταγή ειναι από το Казано честно в кухнята

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ με σοκολάτα χωρίς αυγά 😋👌☕

Κέικ με σοκολάτα χωρίς αυγά 

1   κούπα γιαούρτι
1 κουτ.γλ σόδα .
1 φλιτζάνι λάδι
1 κούπα ζάχαρη.
2 κουπες Αλεύρι.
2,3 κσ στιγμιαίου καφέ
100 γρ μαύρη σοκολάτα η σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Μια μέτρια τούρτα χωρίς αυγά για το απογευματινό καφενείο
Πειραματίστηκα λίγο, … βγήκε πολύ νόστιμο, είμαι ευχαριστημένος
Σε ένα μπολ έριξα το γιαούρτι. Πρόσθεσα 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα και ανακάτεψα καλά. Για να αφρίσει.
Μετά έριξα 1 φλιτζάνι λάδι ανακάτεψα ξανά.
Στη συνέχεια 1 κουπα ζάχαρη. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει σχεδόν.
Τέλος, χωρίς να σταματήσω με το ανακάτεμα, πρόσθεσα σε μερίδες, προ-κοσκινισμένο 2 κουπες Αλεύρι. Χώρισα αυτό το μείγμα σε δύο μέρη.
Σε ένα μέρος έβαλα 2,3 κσ στιγμιαίου καφέ και ανακάτεψα να διαλυθεί καλά.

Έριξα πρώτα το καφέ μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Μοίρασα 15-20 κεράσια από πάνω (μπορείτε να χρησιμοποίησετε άλλα φρούτα εποχής).
Έριξα το λευκό μείγμα πάνω τους. Προσπάθησα να τα καλύψω.
Τέλος, έκοψα μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια.
Ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.
Το άφησα να κρυώσει εντελώς και το μετέφερα σε έναν κατάλληλο δίσκο, ξεφλουδίζοντας προσεκτικά το χαρτί ψησίματος.
Ρίχνω άχνη ζάχαρη άχνη. Το έκοψα σε κομμάτια.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑυτό το ποτό είναι ένα θαύμα για την ανοσία
Επόμενο άρθροΤούρτα Παγωτό Χωνάκι…θα θέλετε να φτιάχνετε κάθε καλοκαίρι