Κέικ με 2 κρέμες και σαντιγί

Υλικά

Για παντεσπανι:
5 ασπράδια αυγών
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας λάδι
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Μισός φάκελος μπέικιν πάουντερ, 5 γρ
Μια πρέζα αλάτι

Κρέμα:
5 κρόκοι
150 γρ ζάχαρη
3 φακελάκια ζάχαρη βανίλια
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
500 ml γάλα
100 γρ μαύρη σοκολάτα
250 γρ βούτυρο

Χρειαζόμαστε επίσης:
200 gr απλά μπισκότα
200 ml γάλα

Διακοσμηση
200 ml σαντιγί
καρύδα

Σιρόπι:
4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα

Εκτέλεση

Παντεσπανι:

Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι και το κοσκινισμένο αλεύρι
με το μπέικιν πάουντερ. Ψήνουμε στα 180 γρ για 15 λεπτά περίπου.

Κρέμα:
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια, προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα σταδιακά, βάζουμε σε κατσαρολάκι
σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Χωρίζουμε την κρέμα σε δύο ίσα μέρη, το ένα μέρος είναι η βανίλια
και στο άλλο προσθέτουμε η σπασμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε και τα δύο να κρυώσουν εντελώς.

Ανάμειξη:
Προσθέτουμε 150 γρ κρέμα βανίλιας και 100 γρ κρέμα σοκολάτας, ανακατεύουμε και τις δύο κρέμες.

Συναρμολόγηση:

Σιροπιάζουμε με 4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα — κρέμα σοκολάτας — μπισκότα εμποτισμένα σε χλιαρό γάλα — κρέμα βανίλιας — σαντιγί — καρύδα ❤
Έβαλα τριμμένη σοκολάτα αντί για καρύδα γιατί δεν την είχα, σίγουρα φαίνεται ωραία με την καρύδα να αντιπροσωπεύει το “χιόνι”.
Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα και σερβίρουμε.
Μια νόστιμη και μάλιστα απλή συνταγή, θα έλεγα, αξίζει να τη δοκιμάσετε

Φιλιά  αγαπητές μου

Προηγούμενο άρθροΦριτάτα με κρεμμύδια…δεν προλαβαίνει να βγει από το τηγάνι
Επόμενο άρθροΤηγανητό κουνουπίδι