Δείτε Επίσης: Αφράτο γλυκό ψυγείου λεμόνι | Αφράτο Κέικ με κρέμα

Κέικ Μοσχολέμονου με tutti frutti

Συνταγή είναι της Helen Dimi

Υλικά :

1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα και 3 κουταλιές σούπας αλεύρι φαρίνα
1 μπέικιν πάουντερ
1 κουτάλι γλυκού ξύδι
1 κουταλιά ξύσμα μοσχολέμονου
1/2 κούπα ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα  tutti frutti
5 κουταλιές ηλιέλαιο
1 κούπα χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, προσθέτουμε την ζάχαρη και σε ένα λεκανάκι, ενσωματώνουμε μαζί με όλα τα υγρά υλικά.
Με μίξερ χειρός ή με απλό σύρμα το χτυπάμε μέχρι να δούμε ότι βγάζει φυσαλίδες κι έχει πάρει τον αέρα που πρέπει.
Προσθέτουμε το ξύσμα και τα  tutti frutti στο κεικ κι ανακατεύουμε απαλά το μείγμα.
Το βάζουμε σε κουμπωτή φόρμασε λαδωμένη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, ως να ροδίσει και να φαίνεται ότι ξεκολλάει από τις άκρες.
Μόλις κρυώσει μπορούμε να σερβίρουμε με άχνη και κανέλα Κευλάνης!

Δείτε Επίσης: Αφράτο γλυκό ψυγείου λεμόνι | Αφράτο Κέικ με κρέμα

Καλή επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΡώσικη Σαλάτα
Επόμενο άρθροΕλαφρύ κρεμώδες κέικ με καρύδια.