Δείτε Επίσης: Τα πιο αφράτα ψωμάκια Σκόρδου | Η πιο σιροπιαστή Λεμονόπιτα

🍋Αφράτο γλυκό ψυγείου λεμόνι🍋

Υλικά

2 γάλατα εβαπορέ {στη κατάψυξη 2-3 ώρες)
1 ποτήρι ζάχαρη
3 φακελάκια ζελέ λεμονι6
1 κουτί κομπόστα φρούτα κομματάκια
Το χυμό και το ξυσμα από 2 λεμόνια
1 ποτήρι νερό βραστό
1 ποτήρι χυμό της κομπόστας
1 πακέτο πτι μπερ ή digestive ό,τι προτιμάτε

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τα 3 σακουλάκια ζελέ λεμόνι με το βραστό νερό το διαλύουμε καλά και βάζουμε και τον χυμό από την κομπόστα σουρωνοντας τα φρούτα. Προσθέτω τον χυμό και το ξύσμα λεμόνι.
Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει και ξανά ανακατεύουμε όταν το βγάλουμε να είναι παγωμένο. Καλό είναι να το φτιάχνουμε μισή ώρα πριν.


Βάζουμε τα εβαπορέ 2-3 ώρες στη κατάψυξη να παγώσουν αλλά να κρατηθούν ρευστά.
Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ χειρός (εγώ το έκανα στον κάδο αλλά κανονικά θέλει μεγαλύτερο κάδο γιατί ξεχειλίζει) τα γάλατα παγωμένα και ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζαχαρη. Χτυπάμε πολύ καλά να αφρατεψει (κάνα 10 λεπτο).


Στη συνέχεια θέλει πολύ προσοχή… Ρίχνουμε αργά το ζελέ μέσα στη κρέμα με το χέρι (!!) απαλά σαν να γυρνάμε ζυμάρι να πάει παντού ομοιόμορφα, να μην κάτσει στον πάτο το ζελέ. Όσο πιο αργά και απαλά τόσο πιο ωραίο θα γίνει και θα παγώσει το ζελέ μαζί με την κρέμα. Στο τέλος βάζουμε τα φρούτα κομπόστα με προσοχή μη πάνε στον πάτο. Αν είναι αφρατη η κρέμα δε θα πάνε!! Μου έχει γίνει όταν το έφτιαχνα στην αρχή, δεν είναι για πέταμα απλά η κρέμα γίνεται πιο στέρεα και το ζελέ φαίνεται σαν στρώση (δεν είναι κακό).
Στρώνουμε θρυμματισμενα μπισκότα στον πάτο ενός ταψιού φούρνου το βαθύ,

ρίχνουμε την κρέμα και πασπαλιζω με το υπόλοιπο μπισκότο.
Βάζω στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη μη μαλακώσουν τα μπισκότα για κάνα 3ωρο τουλάχιστον.

🍰Είναι αφρός και πολύ καλοκαιρινό.. 🍰

Δείτε Επίσης: Τα πιο αφράτα ψωμάκια Σκόρδου | Η πιο σιροπιαστή Λεμονόπιτα

 

Ευχαριστούμε την Evy Syntichaki-LianouΣυνταγές απλές και εύκολες για όλους

 

Προηγούμενο άρθροΤο πιο ωραίο Μπανόφι
Επόμενο άρθροΤο γλυκό της τελευταίας στιγμής