Κέικ με κρέμα

Υλικά

2 1/2 κουπες Φαρινα απ
3/4 κουπας ζάχαρη
1/2 κουπα σπορέλαιο
1/2 κουπας γάλα
4 αυγά
2 βανίλιες
ξύσμα απ 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
2 κούπες γάλα (500 γρ)
1/2 κούπας ζάχαρη
1/2 κουπας κορν φλάουρ
2 βανίλιες
Διακόσμιση
Ζάχαρη Αχνη

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα την ζάχαρη και το κορν φλαουρ, ανακατευω και βράζω να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω τις βανίλιες και ανακατεύω. Αφήνω στην άκρη να κρυώσει σκεπασμένη με μεβράνη κολλημένη πάνω στην κρέμα και αφήνω να γίνει χλιαρή.
Για το Κέικ
Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να φουσκώσουν και να πήξουν. Προσθέτω
το σπορέλαιο, το γάλα, το ξύσμα, το αλάτι τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι.
Χτυπάω ίσα ίσα να ανακατευτεί. (Δεν το παρακάνω για να βγεί αφράτο το κεικ)
Αδειάζω το μείγμα σε ένα ταψάκι 25χ30 βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα
Ανακατεύω με ένα σύρμα την κρέμα να αφρατέψει και την βάζω σε κορνέ ή με το κουτάλι
σε γραμμές στην επιφάνεια του κέικ αφήνοντας 2 εκ απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνω σε αντιστασεις στους 180 βαθμους για 30-35 λεπτά.
Βγάζω από Φουρνο και πασπαλίζω με αρκετή ζαχαρη άχνη

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροBonbons παγωτού Μοκκα-Πεκάν
Επόμενο άρθροΣτριφτάρι με κρέμα μπουγάτσας