Κέικ σοκολάτας καρύδας

Το κέικ είναι υγρό, ζουμερό και απλά λιώνει στο στόμα.

Προϊόντα:

Κεικ:
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι
Κακάο -3 κουταλιές της σούπας
Κρέμα γάλακτος 10% – 200 ml (για να μουλιάσει το κέικ).

Κρέμα:
200 gr τσιπς(τριμμένη) καρύδας (αν τα τσιπς είναι μικρά, τότε μπορεί να είναι λίγο περισσότερα).
150 γραμμάρια ζάχαρης
250 ml γάλα
150 γρ βούτυρο.

Για το γλάσο
Γάλα 60ml φρέσκο
Μελι 2 κουταλιές σούπας
Κουβερτουρα 120 γρ
Βιτάμ 1 κουτάλια σούπας

Πως θα το φτιάξετε:

Για το γλασσο
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το μέλι το γάλα ,το βιταμ και την κουβερτούρα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να γίνει λείο το αφήνω να κρυώσει και μετά γλασαρω

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Χρόνος χτυπήματος – 15 λεπτά. Η μάζα αυγού – ζάχαρης πρέπει να γίνει λευκή.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη κακάο. Προσθέστε το προκύπτον μείγμα σε δοσεις στη μάζα των αυγών. Και ανακατεύουμε
απαλά με μια σπάτουλα.
Αλείφουμε τη φόρμα με βουτυρο, ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί. Όσο κρυώνει το κέικ ετοιμάζουμε την
κρέμα.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα με το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Βάζουμε στη φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Ρίξτε τις νιφάδες καρύδας εκεί και ανακατέψτε τα πάντα.
Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε περιοδικά τη γέμιση.

Χωρίζουμε το κέικ σε 2 μέρη, μουσκεύουμε με κρέμα (προαιρετικά).
Απλώστε κρέμα καρυδας. Βάλτε το άλλο κεικ απο πάνω, μπορείτε να ρίξετε γλάσο σοκολάτας από πάνω ή να πασπαλίσετε με
κομματάκια σοκολάτας.
Αν τα κέικ είναι μουσκεμένα, τότε το κέικ θα είναι ακόμα πιο νόστιμο.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Antonina Petrova

Προηγούμενο άρθροΓεμιστές Ψητές Πιπεριές σε σάλτσα ντομάτας
Επόμενο άρθροΤηγανίτες μήλου😋