Κέικ σοκολάτα με κολοκυθάκια και Ταχίνι

Αυτή τη φορά μου πετυχε για πρώτη φορά. Μπορείτε να πιστέψετε ότι υπάρχουν κολοκυθάκια σε αυτό το κείκ; Κανείς δεν θα το καταλάβει, έχει εκπληκτική γεύση και τα κολοκυθάκια δεν γίνονται αντιληπτά με κανέναν τρόπο. Και πώς πάει με έναν κρύο καφέ!
Η φόρμα του κέικ είναι εξωτερικό μέγεθος 20 εκ., εσωτερικό – 16,5 εκ. Αυτό το σχήμα είναι πολύ κατάλληλο γιατί έχει τρύπα. Ψήθηκε υπέροχα.

Υλικά

Κολοκυθάκια – 300 g.
αυγά μεγέθους L – 3 τεμάχια
ταχίνι/ μπορεί να είναι οποιοδήποτε, χρησιμοποίησα φουντούκι/- 100 γρ.
υγρή βανίλια – 1/2 κουτ.
κακάο – 30 g.
αλεύρι καρύδας – 20 g.
μπέικιν πάουντερ – 8 γρ.
Ζαχαρη – 100 g
Αν σας αρέσει πιο γλυκό, προσθέστε λίγο ακόμα ζαχαρη

Παρασκευή:

1. Τα κολοκυθάκια τρίβονται, αλατίζονται και αφήνονται για λίγο. Στη συνέχεια, σουρώνουμε καλά με πετσέτα ή σουρωτήρι.
2. Οι κρόκοι και τα ασπράδια χωρίζονται. Τοποθετούμε τους κρόκους στο μπλέντερ μαζί με το ταχίνι, τα κολοκυθάκια και τη βανίλια. Ανακατεύονται πολύ όμορφα. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ξαναχτυπάμε πολύ καλά. Το μείγμα που προκύπτει χύνεται σε ένα μπολ.
3. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γινουν μαρέγκα και τα προσθέτουμε σταδιακά στο άλλο μείγμα.
4. Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και μετά ρίχνουμε το μείγμα.
5. Ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Καλή Απόλαυση!

Θα το εκτιμούσα αν μπορούσατε να εγγραφείτε στο κανάλι μου στο YouTube
Μπορείτε επίσης να με ακολουθήσετε στο instagram
Καλώς ορίσατε στην ομάδα μας στη σελίδα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Υγρό κέικ σοκολάτας

Υγρό κέικ σοκολάτας

Απαραίτητα προϊόντα:

3 αυγά
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1,5 φλιτζάνια φρέσκο ​​γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο
4 κουταλιές της σούπας κακάο
1 πακέτο βανίλια
2,5 κούπες αλεύρι
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
Για να λαδώνουμε το ταψί
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Για τη σάλτσα:
1,5 ποτήρι γάλα
Μισό ποτήρι λάδι
1 ποτήρι τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο

Εκτέλεση:

1. Ανακατεύουμε με ένα μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα βαθύ μπολ μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, το κακάο και τη βανίλια, ανακατεύοντας συνεχώς. 
3. Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο υπόλοιπο μείγμα του κέικ και συνεχίστε το ανακάτεμα.

4. Αλείφουμε με βούτυρο το ταψί της αρεσκείας μας. Μεταφέρετε το μείγμα που έχετε ετοιμάσει σε αυτό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

5. Όσο ψήνεται το κέικ, φτιάχνεται η σάλτσα. Όλα τα συστατικά αναμειγνύονται, φέρονται σε βρασμό στη φωτια. Διατηρείται στην άκρη. Όταν το κέικ βγει από το φούρνο, κόβεται σε κομμάτια , αφήνεται για 3-5 λεπτά και περιχύνεται η σάλτσα. Μπορείτε να το σερβίρετε όταν πιει την σάλτσα σοκολάτας…

Υγρό κέικ σοκολάτας

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΟ πιο καλοκαιρινός μεζές Ντομάτες με φέτα και μωβ βασιλικό
Επόμενο άρθροΣουφλέ Πίτσας