Κέικ Σύκου

Υλικά

450 γρ αλεύρι λευκό 00 + για την φόρμα
12 γρ μπέικιν πάουντερ
600 gr φρέσκα σύκα όχι πολύ ώριμα
290 γρ βούτυρο + κατά βούληση για την φόρμα
3,5 γρ αλάτι
τριμμένο ξύσμα από 1 λεμόνι
300 γραμμάρια ζάχαρη
350 γρ αυγά
140 ml φρέσκο ​​πλήρες γάλα

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίστε απαλά τα σύκα και αφήστε τα στην άκρη.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, πρέπει να είναι πολύ αφράτο, προσθέτουμε το αλάτι και την τριμμένη φλούδα του λεμονιού.
Ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου και ζάχαρης, εναλλάξ τα με το αλεύρι και τη μαγιά.

Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη για τουλάχιστον δέκα λεπτά και μετά προσθέτουμε τα μισά σύκα κομμένα σε μικρά κομμάτια, ανακατεύοντας απαλά
Ανάβουμε τον φούρνο και τον φέρνουμε σε θερμοκρασία 180°
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, κόβουμε τα υπόλοιπα σύκα στη μέση και τα απλώνουμε στην επιφάνεια
Ψήστε για περίπου 45 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας.

Καλή απόλαυση

ΠΗΓΗ: Sandra Minchella

Προηγούμενο άρθροΠολύ επιτυχημένο κέικ με κεράσια
Επόμενο άρθροΓλυκιά πίτα με τριμμένη καρύδα