Κέτο Cheesecake

Σήμερα ένα από τα πολύ αγαπημένα μου πρόσωπα έχει γενέθλια αλλά κάνει μια συγκεκριμένη διατροφή έτσι έφτιαξα αυτό το ιδιαίτερο και υγιεινό γλυκό

Υλικά

Για την Βάση:
Πλιγούρι βρώμης με αποξηραμένα φρούτα.
Ωμοί ξηροί καρποί – μίγμα.
Γλυκαντικό – στέβια
Βούτυρο
Λίγο φρέσκο ​​γάλα.

Το επόμενο στρώμα:
1 μικρή συσκευασία μασκαρπόνε (250 g)
1 πακέτο τυρί κρέμα
γλυκαντικό γεύσης – στεβια
ξύσμα ενός λεμονιού
1 πακετο ζελατίνη
2-3 σταγόνες βανίλια.

Τελευταίο, τελευταίο στρώμα:
1 χούφτα κατεψυγμένα βατόμουρα
γλυκαντικό γεύσης
μισό πακέτο ζελατίνη
αμύγδαλα κομμένα σε φέτες.

Παρασκευή:

Απλώς για να διευκρινίσω ότι έφτιαξα το κέικ σε μικρή φόρμα με πάτο που πέφτει
(διάμετρος 18 cm), και πρόσεχα τα προϊόντα για τη βάση.
Για τη γλυκύτητα, προτιμήστε να το δοκιμάσετε αφού προσθέσετε το γλυκαντικό και αν
δεν έχει τόσο γλυκιά γεύση, προσθέστε κι άλλο.

Όλα τα υλικά για τη βάση αλέθονται στον επεξεργαστή τροφίμων και καλύπτονται με την κάτω στρώση του cheesecake.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Στη συνέχεια, σε ένα μπολ χτυπάμε το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα, το γλυκαντικό, την τριμμένη φλούδα λεμονιού,
τη βανίλια και την προδιαλυμένη ζελατίνη.

Προστίθεται στη βάση και αφήνεται για αρκετές ώρες στο ψυγείο να σφίξει.
Για την τελευταία στρώση έβαλα τα βατόμουρα στο μάτι της κουζίνας για περίπου 15 λεπτά
Εδώ μου έδωσαν ένα μυστικό να βάλω λίγο λάδι- την επόμενη φορά θα το κάνω 😉.
Προσθέτω γλυκαντικό για γεύση, προσθέτω τη διαλυμένη ζελατίνη και αποσύρω από τη φωτιά.
Αφού φτάσει στο μείγμα και αναλόγως το cheesecake – ρίχνω από πάνω και προσθέτω αμύγδαλα κομμένα σε φέτες!

Δεν είναι τόσο περίπλοκο, αλλά αποδείχθηκε ένας πολύ ενδιαφέρον συνδυασμός!

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Δοκιμασμένες συνταγές του Marchetto

Προηγούμενο άρθροH Μηλόπιτα….η γεύση της είναι μαγική
Επόμενο άρθροΝηστίσιμοι Καβουροκεφτέδες…είναι μαγεία