Πουτίγκα με κανέλλα

Σπιτικό γλυκό που δεν βαριέμαι να τρώω. Καλοκαιρινό δροσερό γλυκάκι σε 5 λεπτά! Όχι ψήσιμο! Χωρίς ζελατίνη! Η ελαφριά και νόστιμη πουτίγκα είναι ένα σπιτικό γλυκό που δεν βαριέμαι να τρώω. Θα ευχαριστεί πάντα εμένα και τους αγαπημένους μου.
Μόνο 5 υλικά, εύκολα και νόστιμα! Μια απλή συνταγή γάλακτος Ένα πολύ λεπτό επιδόρπιο που λατρεύουν τόσο οι μεγάλοι όσο και τα παιδιά.

Συστατικά:

800 γραμμάρια γάλα.
Φλούδα λεμονιού.
10 γραμμάρια ζάχαρη βανίλιας.
3 αυγά.
100 γραμμάρια ζάχαρη.
20 γραμμάρια κορν φλαουρ.
Κανέλα.

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα Το ξύσμα λεμονιού τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το βάζουμε σε μία μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράσει.
Σε ένα μικρό μπολάκι ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια από τρία αυγά στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίξτε τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατέψτε τα με ένα σύρμα έως ότου ενσωματωθούν πλήρως και γίνει μία κρέμα.
Μέσα σε αυτή την κρέμα ρίξτε το κορν φλάουρ συνεχίστε το ανακάτεμα να μη φαίνεται καθόλου το κορνφλάουρ στο τέλος και αφήστε το στην άκρη.

Μέσα σε μία κανάτα στραγγίξτε το ζεστό γάλα και στη συνέχεια επιστρέψτε το πάλι στο κατσαρολάκι και ρίξτε μέσα το μείγμα των κρόκων ανακατέψτε το και ξαναβάλτε το σε μέτρια φωτιά συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει και να γίνει μία ωραία κρέμα αδειάστε την κρέμα μέσα σε ένα πυρέξ. Χτυπήστε την στον πάγκο για να καθίσει καλά και να ισιώσει πασπαλίστε με κανέλα να καλυφθεί και Βάλτε στο ψυγείο για 1-2 ώρες βγάλτε την και το γλυκάκι σας είναι έτοιμο

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΓκιούλμπασι με 3 είδη κρεάτων…υπέροχο καλοκαιρινό φαγητό
Επόμενο άρθροΡολό με φράουλες και σαντιγί ♥ ️32 εκ. λιχουδιά