Κανταΐφι τυλιχτό με φιστίκι Αιγίνης

Το κανταΐφι τυλιχτό με φιστίκι Αιγίνης είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό. Αποτελείται από φύλλο για κανταίφι, τυλιγμένες γύρω από την γέμιση με θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης και σιρόπι.

Για να προετοιμάσετε το κανταΐφι τυλιχτό με φιστίκι Αιγίνης, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

Για το κανταΐφι:
250 γραμμάρια φύλλο κανταΐφι
200 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης (θρυμματισμένα) (εγώ έβαλα καρύδι)
200 γραμμάρια βούτυρο (λιωμένο)

Για το σιρόπι:
500 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
500 ml νερό
Χυμός από 1 πορτοκάλι

Για το πασπάλισμα:
Φιστίκια Αιγίνης, θρυμματισμένα

Εδώ είναι οι βασικές οδηγίες για την παρασκευή του κανταΐφι τυλιχτού με φιστίκι Αιγίνης:

Για το σιρόπι:

Αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση, τα βράζουμε
για άλλα 5 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Ξάνουμε το κανταΐφι και το βάζουμε σε ένα μπολ. Παίρνουμε 50 γρ. από το κανταΐφι και το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας μας, απλώνοντας
το σε ορθογώνιο σε σχήμα 30Χ12 εκ., με την μικρότερη πλευρά να κοιτάει εμάς.
Αλείφουμε με βούτυρο όλη την επιφάνεια και με το χέρι μας το πατάμε ώστε να πάει παντού και προσθέστε μια ποσότητα του μείγματος
φιστικιών σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.

Αρχίστε να τυλίγετε το κανταΐφι γύρω από τη γέμιση, σε μορφή σωλήνα. Στρίψτε το σαν σαλιγκάρι και το βάζουμε σε ένα ταψί φούρνου
Επαναλάβετε τα βήματα και για το υπόλοιπο κανταΐφι και το μείγμα φιστικιών.

Ψήστε τα στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν χρυσαφί.
Αφού βγουν από το φούρνο, προσθέστε το σιρόπι πάνω από τα τυλιγμένα κανταΐφια, δίνοντας τους χρόνο να απορροφήσουν το σιρόπι.
Αφήστε τα κανταΐφια να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρετε και πασπαλίστε με φυστίκη αιγίνης.

Αυτή είναι μια βασική συνταγή για το κανταΐφι τυλιχτό με φιστίκι Αιγίνης.
Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ποσότητες ή την τεχνική ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Καλή απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΓλυκό του κουτουλιού με βασιλικά σύκα
Επόμενο άρθροΠίτα Φρούτων με μαρμελάδα ή κρέμα…το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού