Καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα

Υλικά

4 πορτοκάλια (κατά προτίμηση ακέρωτα)
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.σ. βούτυρο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 ½ φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση

1 Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ισοπαχείς φέτες.
2 Βράζουμε για 3-4 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι από την ώρα που θα πάρει βράση. Ρίχνουμε μέσα τις φέτες πορτοκαλιού και βράζουμε μαζί για 6-7 λεπτά. Τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα, τις αφήνουμε λίγο να σουρώσουν και τις βάζουμε στη σχάρα του φούρνου στους 80-100 βαθμούς για μία τουλάχιστον ώρα ώστε να στεγνώσουν τελείως.

3 Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο.
4 Πιάνουμε την κάθε φέτα πορτοκαλιού με το χέρι μας και βουτάμε τη μισή στη λιωμένη κουβερτούρα. Απλώνουμε τις φέτες σε αντικολλητικό χαρτί και τις αφήνουμε στο ψυγείο για μία τουλάχιστον ώρα να σταθεί η σοκολάτα και σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: https://pasmageirevontas.gr/

Προηγούμενο άρθροΗ θρυλική ζύμη “Χρουστσόφ”! …. για να φτιάξετε τα πάντα
Επόμενο άρθροΖυμαρικά με κοτόπουλο σε ένα σκεύος…συνταγή για κάθε μέρα