Καρυδάτα με γέμιση σοκολάτας

Σήμερα φτιάχνουμε πεντανόστιμα Καρυδάτα με γέμιση σοκολάτας που θα λατρέψεις! Τέλεια ιδέα για ατομικά γλυκάκια για να προσφέρεις στους καλεσμένους σου!

Συστατικά

Για τα μπισκότα
250 γρ τηγανητά αλεσμένα καρύδια
200 γρ ζάχαρη άχνη
35 γρ κακάο
35 γρ μέλι
2 ασπράδια αυγών

Για τη γκανάζ
100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
70 γρ κρέμα γάλακτος

Παρασκευή

1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεσμένα καρύδια, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και τα ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε
απαλά με την μαρέγκα. (Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μαρέγκα.)
//Για μένα, το μείγμα ήταν πολύ σφιχτό οπότε πρόσθεσα λίγο ακόμα μαρεγκα//

2. Βάλτε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και, με ένα μεγάλο εξάρτημα με αστέρι, σχηματιστε τα μπισκότα σε ένα ταψι στρωμένο με χαρτί
ψησίματος, διαμέτρου περίπου 2 έως 3 εκ.
Εάν δεν έχετε σακουλα ζαχαροπλαστικής, χρησιμοποιήστε πλαστικές σακούλες κατάψυξης κ.λπ.
3. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Αφήστε να κρυώσουν.

Καρυδάτα με σοκολάτα

4. Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει σχεδόν βράση και την περιχύνουμε με την ψιλοκομμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε μέχρι
να έχουμε ένα λείο μείγμα. Αφήστε να κρυώσει και ενώστε δύο μπισκότα βάζοντας λιγη σοκολάτα στο κεντρο του ενός μπισκότου.

ΠΗΓΗRecepti na brzinu
Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΧοιρινές Μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο και χειροποίητη μουστάρδα