Κέικ καρότου με καρύδια

Υλικά

300 gr αλεύρι
4 αυγά
250 gr κρυσταλλική ζάχαρη
450 gr καρότα (τριμμένα)
150 gr καρύδια (ψιλοκομμένα)
200 ml μαγειρικό λάδι
2 πακέτα ζάχαρη βανίλιας
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

Υλικά γλάσου:

250 gr μασκαρπόνε
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
50 gg μαργαρίνη (θερμοκρασία δωματίου)

Να διακοσμήσω:
περίπου. 100 gr καρύδια (ψιλοκομμένα)

Προετοιμασία: (διάμετρος φόρμας για κέικ με ελατήριο: 24 εκ.)

1. Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι στο αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την ζάχαρη βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν και μετά ανακατεύουμε με το μαγειρικό λάδι. Ανακατεύουμε πρώτα το μειγμα ζάχαρη-αυγό στο μείγμα του αλευριού
και μετά προσθέτουμε το τριμμένο καρότο (στο τρίφτη στο ψιλό) και τα καρύδια ψιλοκομμένα. Ανακατέψτε τα πάντα καλά.

2. Ρίξτε το μείγμα σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C, περ. Ψήνουμε για 85 λεπτά (από πάνω έβαλα λαδόκολλα).
3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά του γλάσου.
4. Όταν ψηθεί (δοκιμάζουμε με οδοβτογλιφίδα), το βγάζουμε από τη φόρμα του κέικ, περιμένουμε να κρυώσει εντελώς και μετά απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω του το γλάσο μασκαρπόνε. Το επάνω μέρος μπορεί να διακοσμηθεί όπως επιθυμείτε.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: http://webcukraszda.hu/epres-csokis-valtozatok/

 

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με πατάτες στο φούρνο….με τις πατατούλες να λιώνουν στο στόμα!
Επόμενο άρθροΤα πασχαλιάτικα Τσουρέκια