Κεικ με σιμιγδάλι

Υλικα (για 6 μερίδες)

Σιμιγδάλι – 1 φλιτζάνι
Βούτυρο – 100 g
Κεφίρ – 0,5-1 φλιτζάνι
Αυγά – 4 τεμ.
Ζάχαρη – 0,5 φλιτζάνια
Σόδα – 0,5 κουταλάκι του γλυκού
Ξίδι 9% – 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι – 1 πρέζα
Βανίλια – στην άκρη ενός μαχαιριού (για γεύση)

Βήμα προς βήμα η εκτέλεση

Λιώστε το βούτυρο στη φωτιά.
Ρίξτε τη ζάχαρη σε ένα μπολ, χτυπήστε με τα αυγά.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το λιωμένο βούτυρο. Προσθέστε κεφίρ. Ανακατεψτε.
Στο σιμιγδάλι προσθέτουμε αυγά,χτυπημένα με ζάχαρη, αλάτι, σόδα με ξύδι, βανίλια.
Ανακατέψτε τα πάντα καλά.
Μπορείτε να αφήσετε για 1 ώρα για να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Ανάψτε το φούρνο.
Αλείφουμε τη φόρμα του κεικ μακροστενη με βουτυρο (μπορούμε να πασπαλίσουμε και με σιμιγδάλι).
Βάλτε την έτοιμη μάζα στην βουτυρωμενη φόρμα. Τοποθετήστε το ταψί του φούρνου στο μεσαίο ράφι.
Ψήνετε στο φούρνο στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσει (περίπου 30-40 λεπτά).
Το κέικ είναι έτοιμο.
Σερβίρετε στο τραπέζι με σαντιγι ή μαμελάδα ή ότι μας αρέσει.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με φασόλια και καλαμπόκι
Επόμενο άρθροΠορτοκαλόψωμο