Αυτά τα Κεκάκια Κολοκύθας είναι ο τέλειος τρόπος να καλωσορίσετε τη σεζόν της κολοκύθας! Καθώς η ζύμη γίνεται αφράτη με γιαούρτι (ή κρέμα γάλακτος) και αρωματίζεται με εσπεριδοειδή και βανίλια, αποτελούν ένα πλούσιο και ξεχωριστό σνακ. Επειδή η συνταγή είναι απλή και γρήγορη, είναι ιδανικά για το πρωινό ή τον καφέ σας. Επομένως, αν θέλετε να δοκιμάσετε τον αγαπημένο αυτό συνδυασμό, γιατί να μην τα ψήσετε τώρα; Καλή σας απόλαυση!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κεκάκια Κολοκύθας (Muffins)
Ανοίξτε τη σεζόν της κολοκύθας με αυτά τα αγαπημένα, αφράτα και νόστιμα Κέικς Κολοκύθας! Με γιαούρτι/κρέμα γάλακτος, αρώματα εσπεριδοειδών και σοκολατένια σταγόνες!
Ingredients
Για τον Πουρέ Κολοκύθας:
- 200 γρ. - Πουρές κολοκύθας (από ψημένη κολοκύθα)
- Λίγος - Ζάχαρη και βανιλίνη (για το ψήσιμο της κολοκύθας)
Για τη Ζύμη:
- 120 γρ. - Ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πακέτο - Βανιλίνη (ζάχαρη βανίλιας)
- 2 τεμ. - Αυγά
- 150 ml - Γιαούρτι στραγγιστό
- 100 ml - Φυτικό λάδι (π.χ. ηλιέλαιο)
- 250 γρ. - Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 12 γρ. - Μπέικιν πάουντερ (περίπου 1 φακελάκι)
- 1 πρέζα - Αλάτι
- 1 κ.γ. - Ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. - Ξύσμα λεμονιού
Για Γαρνίρισμα:
- Σοκολατένιες σταγόνες (chocolate chips)
Instructions
1. Προετοιμασία Πουρέ Κολοκύθας:
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Την πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και βανιλίνη.
Την ψήνουμε τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο (ή σε ταψί με λαδόκολλα) μέχρι να μαλακώσει τελείως.
Την πολτοποιούμε με μπλέντερ, μέχρι να γίνει ομαλός πουρές. Ζυγίζουμε 200 γρ.
2. Μείγμα Βάσης:
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
3. Προσθήκη Αρωματικών & Υγρών:
Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, τα ξύσματα πορτοκαλιού και λεμονιού, καθώς και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά.
4. Στερεά Υλικά:
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού σταδιακά στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσοχή, δεν ανακατεύουμε υπερβολικά.
5. Ψήσιμο:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Βάζουμε το μείγμα σε φορμάκια για muffins.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σοκολατένιες σταγόνες (dropsi).
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Η Συνταγή είναι της κας Λέσια Ρίντικ
Tips για τα Κεκάκια Κολοκύθας
Πουρές: Το ψήσιμο της κολοκύθας (αντί του βρασμού) είναι σημαντικό, καθώς απομακρύνει την υπερβολική υγρασία, δίνοντας πιο συμπυκνωμένη γεύση και αφράτη υφή στο κέικ.
Ανάμειξη: Ανακατέψτε το μείγμα όσο λιγότερο γίνεται μετά την προσθήκη του αλευριού. Η απαλή ανάμειξη εξασφαλίζει ότι τα κέικ θα γίνουν αφράτα και όχι σκληρά.
Εσπεριδοειδή: Ο συνδυασμός ξύσματος λεμονιού και πορτοκαλιού με την κολοκύθα και τη σοκολάτα προσφέρει ένα πραγματικά ιδιαίτερο και αρωματικό αποτέλεσμα.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:








