Κέικ με μήλο-πορτοκάλι-σοκολάτα

Ρίξτε μια ματιά στα συστατικά και όλα θα σας είναι ξεκάθαρα Ένα κέικ για το οποίο δεν χρειάζεται καν μίξερ, δεν θα αποτείχετε γιατί λειτουργεί κάθε φορά !!

Υλικα:

220 γραμμάρια ζάχαρης
8 γραμμάρια ζάχαρης βανίλιας
125 γραμμάρια βούτυρο
3 αυγά
80 γραμμάρια καρύδας
1 πορτοκάλι
1 μήλο
160 γραμμάρια αλεύρι
15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

2 σοκολάτες
2 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κουταλιές της σούπας λάδι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη τη βανίλια το βούτυρο και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα δηλαδή χτυπάμε το πρώτο και μετά προσθέτουμε το δεύτερο έως ότου πάρουμε ένα κρεμώδες μίγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την καρύδα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη τρίβουμε να πάρουμε το ξύσμα από ένα πορτοκάλι για το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα και ανακατεύουμε.

Μετά τρίβουμε το μήλο στο χοντρό μέσα στο μείγμα ανακατευουμε ξανά, ρίχνουμε το χυμό ενός πορτοκαλιού στη συνέχεια αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ξεκινάμε σιγά-σιγά και το προσθέτουμε στο μείγμα ενώ ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί εντελώς όλο το αλεύρι.
Ρίχνουμε σε μία φόρμα 27χ18 (τσερκι ή κανονικό) εκατοστών στρωμένη με χαρτί ψησίματος αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο το αφαιρούμε από το ταψάκι και το αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας λιώνοντας σε ένα κατσαρολάκι τη σοκολάτα με το λάδι και το γάλα και όταν είναι έτοιμη την απλώνουμε πάνω από το κέικ και γύρω-γύρω

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς με Σιμιγδάλι στο τηγάνι της γιαγιάς
Επόμενο άρθροΧασαπούρι με φέτα