Υλικά

100γρ γάλα
2 αυγά
250γρ ζάχαρη
100γρ αμύγδαλα ψιλοαλεσμένα
300 γρ καρότα
200 γρ αλεύρι
100γρ ηλιέλαιο
1 φακελάκι μπαίκιν
1 βανίλια
ξύσμα απο ενα πορτοκάλι

Εκτέλεση

 Ψιλοκόβουμε πρωτα τα καρότα στο μούλτι.Σε ενα μπόλ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη. Επειτα ρίχνουμε το καρότο και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τα χτυπάμε.Προσθέτουμε κατόπιν το λάδι το αλεύρι το μπαίκιν κ την βανίλια και συνεχίζουμε το χτυπημα μέχρι να εχουμε ενα απαλό μείγμα.Τοποθετούμε το μείγμα μέσα σε φορμάκια χωρίς να τα γεμίσουμε μέχρι επάνω γιατι θα φουσκώσουν και ψήνουμε στον φούρνο που εχουμε προθερμάνει στους 180c για 20′.Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ξεφορμάρουμε.Προαιρετικά πασπαλίζουμε με αχνη.

Προηγούμενο άρθροΕλληνική συνταγή κέικ με Ταχίνι (Ταχινόπιτα)
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι Καπαμά….υπέροχo