Κεκάκι με καρύδι χωρίς υδατάνθρακες

Το τυπικό αλεύρι από δημητριακά αντικαθίσταται με αλεύρι από ξηρούς καρπούς και αντί για ζάχαρη – ερυθριτόλη* κατάλληλη για όλους

Υλικά:

4 τεμ. αυγά
115 γρ. αλεύρι αμυγδάλου + 2 κ.σ.
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. σκόνη ερυθριτόλης*
10 γρ. βούτυρο
1 κσ κακάο
2 κσ τυρί κρέμα ή γιαούρτι
άρωμα
70 γρ. καρύδια
50 γρ. σοκολάτα χωρις ζαχαρη

Διακόσμηση:
Σοκολάτα
ψίχα φιστικιού

Εκτέλεση

☀️ Σε ένα μπολ με αυγά, προσθέστε ελαφρώς ζεσταμένο τυρί κρέμα ή γιαούρτι, σκόνη
ερυθριτόλη, βανίλια Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη 1/3 + 2/3. Στο μεγαλύτερο μέρος μέρος, προσθέτουμε 2 κ.σ. αλεύρι και στο μικρότερο μέρος προσθέτουμε 1 κ.σ. κακάο (κοσκινισμένο από σήτα), ανακατεύουμε κάθε μείγμα και προσθέτουμε σε κάθε μέρος καρύδια καβουρδισμένα και ελαφρώς θρυμματισμένα.

Σκεπάζουμε τη φόρμα με λαδόκολλα ριχνουμε μεσα το λευκό μειγμα και μετα με διασπαρτες κουταλίες το σκούρο μείγμα.
Το αλεύρι αμυγδάλου διαφέρει στο άλεσμα, όσο πιο λεπτόκοκκο είναι, θα χρειαστεί λιγότερο αλεύρι. Εστιάστε λοιπόν όχι στα ακριβή γραμμάρια, αλλά στη συνοχή της ζύμης.

Βάζουμε τη ζύμη σε προθερμασμένο στους 180*С φούρνο για 35 λεπτά. (ή στο φούρνο μικροκυμάτων 7-8 λεπτά. στα 800 W). Η ετοιμότητα ελέγχεται με ξύλινο σουβλάκι.
Αφαιρέστε από τη φόρμα και αφαιρέστε το χαρτί και αφού κρυώσει στολίζουμε λιωμένη σοκολάτα και ψίχα φιστικιού ή σκόνη ερυθριτόλης.

Καλή Απόλαυση!

Світлана Юрченко💙💛

* Γιατί να προτιμήσω ερυθριτόλη έναντι των άλλων γλυκαντικών;

• Είναι κατάλληλη για διαβητικούς αφού δεν αυξάνει τα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα
• Δεν προκαλεί φθορές στα δόντια
• Μειώνει την οδοντική πλάκα
• Δεν έχει άσχημη επίγευση όπως τα προϊόντα από στέβια
• Είναι πολύ καλύτερα ανεκτή από τα άλλα γλυκαντικά σε μεγάλες ποσότητες

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια Κοτόπουλου φούρνου με σάλτσα μουστάρδας
Επόμενο άρθροΓιατί να την προτιμήσω ερυθριτόλη αντί για ζάχαρη και στέβια