Κερασόπιτα με βρώμη

Γλυκιά συνταγή με το φρούτο του καλοκαιριού. Πεντανόστιμη Κερασόπιτα με βρώμη, η τέλεια επιλογή για μικρούς και μεγάλους με λίγη ζαχαρη, για σνακ αλλά και πρωινό.

Υλικά

πλιγούρι βρώμης – 1 κουπα.
ζεστό νερό – 1,5 κουπα
αυγά – 1 τεμ.
ζάχαρη – 1 κουτ.γλ
λάδι – 4 κουταλιές της σούπας.
μπέικιν πάουντερ – 1
αλεύρι – 1/2 κουτ.
ζάχαρη βανίλιας – 1
κεράσια – 1 κουταλάκι του γλυκού χωρίς κουκουτσι
ζάχαρη άχνη – για πασπάλισμα

Παρασκευή

Αυτό είναι ένα γρήγορο, εύκολο κέικ κεράσι με χαμηλά λιπαρα που είναι νόστιμο.
Το πρώτο βήμα είναι να φτιάξετε πλιγούρι βρώμης. Αυτό γίνεται ρίχνοντας ζεστό, ακόμη και βραστό νερό πάνω από τη βρώμη.
Τα σκεπάζετε για να απορροφήσουν τα υγρά. Χρησιμοποιώ και ψιλοκομένους ξηρούς καρπούς.
Αφού γίνουν χυλός, τους προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
Χτυπάμε καλά με ένα μίξερ. Ακολουθεί το λάδι και το αυγό. Χτυπάμε πάλι καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια ζάχαρη. Ανακατεύω. Αδειάζουμε σε λαδόκολλα και στρώνουμε από πάνω τα κεράσια.
Ψήνετε το κέικ κερασιού σε μέτριο φούρνο στους 180 °C μέχρι να είναι έτοιμο και μέχρι να στεγνώσει ένα ξυλάκι.
Το κέικ με κεράσια και πλιγούρι είναι ζουμερό και νόστιμο. Μπορεί να πασπαλιστεί με ζάχαρη άχνη.

Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΣφολιάτα με μελιτζάνα και τυρί
Επόμενο άρθροΚουλουράκια Κανέλας…είναι πολυ γευστικά και τραγανά