Κεφτέδες με μία απίθανη κόκκινη σάλτσα

Υλικά

250 γρ. κιμά
50 γρ.φέτα
1 αυγό
1 κρεμμύδι τριμμένο
3 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ.φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ ηλιέλαιο
1 κ.γ ρίγανη
20 γρ. βούτυρο
2 κ.σ αλεύρι
2 κ.σ γάλα
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
2 ποτήρια νερό
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ ξύδι
2 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το γάλα στο μπολ που έχουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε να μαλακώσει.
Το ρίχνουμε στον κιμά το ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι,τη ρίγανη,τον μαιντανό,τη φέτα τριμμένη,το αυγό,το ηλιέλαιο και αλάτι πιπέρι κατά βούληση.
Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα περίπου 10 λεπτά να ενσωματωθούν τα υλικά όσο το δυνατό καλύτερα.

Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30-35 λεπτά.
Ρίχνουμε σ ένα τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί.Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Στραγγίζουμε όσο λάδι έμεινε από το τηγάνισμα και το τοποθετούμε στο τηγάνι.Ρίχνουμε το βούτυρο,τις 2 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι ν αλλάξει χρώμα.Προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε το ξύδι,λίγο αλάτι,πιπέρι, το νερό,τη δάφνη και τις σκελίδες σκόρδο.Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η σάλτσα.Αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά/
Αφαιρούμε το σκόρδο και την δάφνη.Βάζουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές η ρύζι.

Καλή σας όρεξη!!!!!!!!!!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤα πιο μαλακά γλυκά ψωμάκια
Επόμενο άρθροΑυθεντικό Τιραμισού