Κεμπάπ κρασάτο με πολέντα

Υλικά

χοιρινό 500 γρ
Κρεμμύδι 2 κεφάλια
Σκόρδο 4-5 σκελίδες
μανιτάρια 200 γρ
Κρασί 1/2 κουπα
πελτέ ντομάτας 2 κ.σ.
ζωμό ή νερό (για κεμπάπ) 2 και 1/2 κουτ.
λάδι (για κεμπάπ) 2 κ.σ.
αλάτι
δάφνη
πιπέρι

για την Πολέντα
140 γρ. πολέντα
450 γρ. ζωμό κοτόπουλο
150 γρ. γάλα
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
30 γρ. βούτυρο
θυμάρι, ψιλοκομμένο
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι

Εκτέλεση

• Αρχικά ετοιμάζουμε το κεμπαπ και όσο ψήνεται ετοιμάζουμε και τον χυλό.
• Τσιγαρίζουμε το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια με λάδι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
• Προσθέστε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα.
• Ρίχνουμε το κρασί και βράζουμε.
• Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το ζωμό, αν έχουμε ψήσει προηγουμένως το κρέας (αν όχι, προσθέτουμε την ίδια ποσότητα νερού).
• Καρυκεύουμε με δάφνη, μαύρο πιπέρι, αλάτι.
• Αφήνουμε το κρέας να ψηθεί μέχρι να είναι έτοιμο, αν δεν το έχουμε ψήσει από πριν.

• Ετοιμάζουμε την πολέντα ως εξής:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το ζωμό.
Αλατίζουμε και ζεσταίνουμε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει.
Προσθέτουμε την πολέντα σιγά σιγά, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να αρχίσει να χυλώνει η πολέντα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά.
• Το βάζουμε σε πιατέλα στο κέντρο και γυρω γυρω το κεμπάπ.
• Σερβίρετε το πιάτο ζεστό.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠλούσιο και νόστιμο υγρό κέικ σοκολάτας με Γλάσο Καραμέλας
Επόμενο άρθροΓεύση που μένει: Βραχάκια με μπισκότα και ξηρούς καρπούς