Αυτή η συνταγή συνδυάζει ζουμερά κεφτεδάκια με πλούσια σάλτσα αυγολέμονου και μαγειρεμένα λάχανα, δημιουργώντας ένα θρεπτικό και γευστικό πιάτο.

Υλικά:

Για τα Κεφτεδάκια:

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια στο μπλεντερ
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο
2 αυγά φρέσκα
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας λάδι ελιάς

Για τα Λάχανα:

1 μεγάλο λάχανο, πλυμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 ποτήρι του νερού λάδι ελιάς
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι κόκκινο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο
Αλάτι κατά βούληση
Νερό ζεστό όσο χρειαστεί

Για το Αυγολέμονο:
2 αυγά φρέσκα
Χυμός από 4 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας ζωμό από το φαγητό
1 κουταλιά της σούπας νισεστέ
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

Για τα Κεφτεδάκια:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά τον κιμά, τα κρεμμύδια, το αλάτι, το πιπέρι, τα αυγά, το ξύδι και το λάδι ελιάς.
Ζυμώστε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Πλάθετε στρογγυλά κεφτεδάκια.
Αφήστε τα κεφτεδάκια να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.

Για τα Λάχανα:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα λάχαν και γυρίστε τα πολλες φορές μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίξτε το πιπέρι κόκκινο, το πιπέρι μαύρο και το αλάτι.
Ανακατέψτε καλά και σοτάρετε για 5 λεπτά.
Ρίξτε αρκετό ζεστό νερό ώστε να σκεπάσει τα λάχανα.
Το αφήνουμε να βράσει μέχρι που θα έχουν μαλακώσει δηλαδή να έχει βράσει κατα 80%

Για το Αυγολέμονο:
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το χυμό λεμονιού.
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ζωμό από το φαγητό και 1 κουταλιά της σούπας νισεστέ.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί το νισεστέ.
Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.

Προσθέστε τα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα

Με την ξύλινη κουτάλα ανοίγουμε λίγο το λάχανο και τα βράζουμε μέσα τα κεφτδάκια μετά σε δέκα λεπτά ρίχνουμε μέσα δύο ποτήρια με
νερό ζεστό για να μην κοπεί το βράσιμο κλεινουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε να βράσει!
Αποσύρετε από τη φωτιά.
Ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα αυγολέμονου στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ζεστάνετε απαλά για 1-2 λεπτά, χωρίς να βράσει το αυγολέμονο.
Σερβίρετε ζεστό, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό

H συνταγή είναι της κας Aferdita Vladi

Προηγούμενο άρθροΛαχανοντολμάδες λεμονάτο με κοτόπουλο και χοιρινό
Επόμενο άρθροΣιροπιαστό παντεσπάνι