Χοιρινές μπριζόλες λαιμού με σάλτσα μανιταριών
Αυτή η συνταγή για χοιρινές μπριζόλες λαιμού με σάλτσα μανιταριών αγγίζει τα όρια της τελειότητας. Το ζουμερό κρέας, ταιριασμένο με την πλούσια και γευστική σάλτσα μανιταριών, δημιουργεί μια αρμονία γεύσεων που θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά
1 κιλό μπριζόλες χοιρινού λαιμού
Αλεύρι
500 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κσ αλέυρι
100 ml λευκό κρασί
ψιλοκομένο μαιντανό
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες μεσα σε ενα μπολ και τις αλευρώνουμε.
2. Ρίχνετε σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι 1 κουταλιά λάδι και ψήνετε τις μπριζόλες 6′-7′
από κάθε πλευρά αφου τις στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά σε μέτρια. Βγάζετε τις
μπριζόλες και τις φυλάτε στην άκρη.
3. Προσθέτετε στο τηγάνι την 3η κουταλιά λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτετε στη συνέχεια το σκόρδο και τα μανιτάρια, χυμο λεμονού και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Σβήνετε με το κρασί, και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και αποσύρετε απ’ τη φωτιά.
4. Βάζω τις μπριζόλες σε ένα ταψί και ρίχνω τη σάλτσα. Βάζω στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Καλή Επιτυχία