Κεφτεδάκια με Κολοκύθι σε Σάλτσα Ντομάτας

Ψητά ανάμικτα κεφτεδάκια, ζουμερά και ακαταμάχητα, με πολλά κρυμμένα λαχανικά σε σάλτσα ντομάτας!! Είναι υπέροχα!! Πρέπει να τα δοκιμάσετε!!

ΥΛΙΚΑ :

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
1 φλιτζάνι κολοκύθι, τριμμένο
 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιου κρέατος
 1 αυγό, λίγο χτυπημένο
 1/4 φλιτζάνι στεγνά ψίχουλα ψωμιού
 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
 1 σκελίδα σκόρδο
 1/2 κουταλάκι της σούπας πάπρικα
 1/4 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
 αλάτι και μαύρο πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή τριμμένο
 1 μέτριο καρότο, τριμμένο
 3 φλιτζάνια φρέσκια ντομάτα
 1/2 φλιτζάνι νερό (ή περισσότερο)
 1 κουταλάκι ζάχαρη
 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
 αλάτι και μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βάλτε το τριμμένο κολοκυθάκι, τον κιμά, το αυγό, τα ψίχουλα ψωμιού, το τυρί παρμεζάνας, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε πάπρικα, ρίγανη, δυόσμο, αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Ζυμώνετε με τα χέρια σας δυνατά μέχρι να ενωθούν τα υλικά καλά μεταξύ τους. Το βάζετε στο ψυγείο για λίγη ώρα.
Στη συνέχεια πλάθετε κεφτεδάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού. Τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά στους 200 C ή μέχρι να ψηθούν οι κεφτέδες.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Ενώ τα κεφτεδάκια ψήνονται, σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά για τη σάλτσα και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά.
Μετά, προσθέστε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα, μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά και σερβίρετε πάνω από σπαγγέτι, πένες ή ρύζι.

kitchennostalgia.com

Προηγούμενο άρθροΤο Πραγματικό Κέικ Μηλόπιτα
Επόμενο άρθροΦιλέτο Μοσχαριού σε Σάλτσα Μανιταριού