Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα με πιπεριές και σπαγγέτι

Υλικά

Κεφτεδάκια

500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Μαϊντανό, δυόσμο, ρίγανη
Αλάτι, κύμινο, πάπρικα γλυκιά
1-2 φέτες ψωμί
Πιπεριές διάφορες

Σάλτσα

1 κιλό πιπεριές εγώ έβαλα ντοματοπιπεριές
1 πιπεριά καυτερή
Πιπεριές πράσινες
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
Αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανό, ρίγανη
1 πακέτο σπαγγέτι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεκινάω με τα κεφτεδάκια ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί εφόσον έχω βάλει στο μπλέντερ το ψωμί, το κρεμμύδι και το σκόρδο τα αφήνω στο ψυγείο.
Πλένω και κόβω τα λαχανικά μου σε λωρίδες τις ντομάτες τις τρίβω. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο κι έπειτα τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνω νερό ώσπου να σκεπάσει τα υλικά μου, ρίχνω τα μπαχαρικά μου και χαμηλώνω τη θερμοκρασία. Θα χρειαστεί περίπου 1 -1,5 ώρα.
Κεφτεδάκια με πιπεριές σάλτσα και σπαγγέτι ! 
Στη συνέχεια ανοίγω το φούρνο 180 βαθμούς και πλάθω τα κεφτεδάκια.
Τα τοποθετώ σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνω περίπου μισή ώρα με σαράντα λεπτά.
Βράζω τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες. Και τα σερβίρω όλα μαζί συνοδευτικά με φέτα τυρί ή τυροσαλάτα!

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά με ρύζι…το καλοκαιρινό ελληνικό πιάτο εάν θέλετε να το κάνετε λίγο διαφορετικά
Επόμενο άρθροΤούρκικη Crème Brûlée, γνωστή ως Kazandibi (Καζάν ντιπί)