Κιμαδόπιτα

Συστατικά:

500 g έτοιμα φύλλα κρούστας
Για την επίστρωση των φύλλων:
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 ml ανθρακούχο νερό
100 ml λάδι
1 πλήρες κουτάλι γιαούρτι
Ανακατέψτε τα πάντα μαζί.
Για γέμιση:
400 γραμμάρια κιμά
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σύντομα τηγανίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, στη συνέχεια προσθέτουμε κιμά, τηγανίζουμε καλά, και στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι, δοκιμάστε λίγο για να δείτε αν είναι αρκετά αλμυρό και αφήστε το στην άκρη.

Καλύψτε το ταψί με λάδι (μέγεθος 28 ή ό, τι έχετε) και θερμάνετε το φούρνο στους 200 C βαθμούς.
Στρώστε τα 2 πρώτα φύλλα και αφήστε τα άκρα να βρίσκονται έξω από το ταψί. Πασπαλίζουμε κάθε φύλλο με το μείγμα επικάλυψης.
Στη συνέχεια, στρώστε 3 ακόμη φύλλα, αλλά τοποθετήστε τα ζαρωμένα στο ταψί και πασπαλίζουμε ξανά κάθε μία με το μείγμα.
Στη συνέχεια, ρίξτε την γέμιση (χρησιμοποίησα το 1/3 εδώ).
Στη συνέχεια, βάλτε πάλι 3 τσαλακωμένα φύλλα, πασπαλίζουμε το καθένα με το μείγμα επικάλυψης και απλώνουμε την γέμισμα και κάνουμε αυτό μέχρι να ολοκληρωθούν όλα τα στρώματα.
Κλείστε την πίτα με τα άκρα από τις πρώτες 2 κρούστες και επικαλύψτε το με το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε για περίπου 30 έως 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα όμορφο καφέ / χρυσό χρώμα.
Όταν ψηθεί η πίτα, αφήστε την για αρκετά λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε την σε άλλο δίσκο ή σε πιάτο.
Κόψτε και σερβίρετε ζεστή.

 

Προηγούμενο άρθροΠίτσα του 5 λέπτου
Επόμενο άρθροΠαγωτό στο τσακ μπαμ