Υλικά

Για το φύλλο
1 κιλο αλευρι μαλακο,
2 κουταλακια αλατι,
1 κουταλακι ζαχαρη,
1 κουταλιά της σούπας ξυδι,
μισο φλυτζανακι του καφε ελαιολαδο 520γρ νερό.
Γέμιση
500 γρ. τυρί φέτα καλής ποιότητας
200 γρ κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας (ένα καλό κασέρι είναι ιδανικό)
6-8 αυγά
1 γιαούρτι πρόβειο (και στραγγιστό κάνει)

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο Κελσίου.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Θριματίζουμε λοιπόν τη φέτα  όσο πιο ψηλή μπορούμε είτε με το χέρι είτε με κάποιο πιρουνάκι μέσα σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ,  προσθέτουμε το κίτρινο τυρί τριμμένο, τα αυγά και το γιαούρτι.

Ανοίγουμε 10-11 φύλλα όπως περιγράφετε εδώ (αλλά με τα εδώ υλικά). 
Στη συνέχεια λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο το οποίο επίσης λαδώνουμε, αμέσως βάζουμε λίγη από τη γέμιση με ένα κουταλάκι, ξαναβάζουμε φύλλο
το λαδώνουμε και βάζουμε πάλι γέμιση, αυτή η διαδικασία, φύλλο-γέμιση, θα συνεχιστεί μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα προσέχουμε να μοιράσουμε σωστά τη γέμιση εκτός όμως από τα 2 τελευταία φύλλα. Για τα δυο ελευταία φύλλα τα ανοίγω με τη βέργα τα λαδώνουμε και τα ξανατυλιγουμε στη βεργα και τα σούρωνουμε. Αφαίρεσα τη βέργα το ξετύλιξα και το τοποθέτησα στο ταψι και την χαρακώνουμε σε κομμάτια.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά,ανάλογα με το φούρνο ή μέχρι να δούμε να αποκτά ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα (εγω το ψήνω στον αέρα και γίνεται μέσα
σε μισή ώρα, στις αντιστάσεις θέλει ίσως λίγο παραπάνω). Καλή επιτυχία !!!

Το Φύλλο είναι της Δήμητρα Μυστρίδου

Προηγούμενο άρθροΣπιτική συνταγή για Κουλουράκια Σμυρνέϊκα
Επόμενο άρθροΤο καλύτερο και το πιο απλό Κέικ Καρότου