Σιροπιαστό Κέικ Παντεσπάνι

Υλικά:

10 αυγά
150 γραμμάρια ζάχαρης
10 γραμμάρια ζάχαρης βανίλιας
60 ml λαδιού
150 γρ. Αλεύρι
10 γρ. Μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

600 γραμμάρια ζάχαρης
600 ml νερού
60 ml χυμού λεμονιού

Εκτέλεση

Στο μπολ ένος μιξερ βάσης ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε.
Αναμιγνύουμε τη ζάχαρη με τη βανίλια και την προσθέτουμε μέσα στα αυγά ενώ τα χτυπάμε.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το λάδι σιγά-σιγά. (Όχι όλο μαζί) τέλος ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στο μείγμα κουταλιά-κουταλιά να ενσωματώνεται.
Αλείφουμε ένα ταψί 25 X 38 εκατοστών με βούτυρο και αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα των αυγών. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά

Για το σιρόπι
Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά με νερό και αδειάζουμε μέσα τη ζάχαρη ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και μόλις πάρει βράση το αφήνουμε έξι με επτά λεπτά για να δέσει το σιρόπι.
Στην συνέχεια το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε. Βγάζουμε το κεικ από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και αρχίζουμε να το σιροπιάζουμε (ζεστό σιρόπι πάνω στο ζεστό κέικ ). Το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε και σερβίρουμε

Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε

Προηγούμενο άρθροΕύκολο Κέικ με κρανμπερυ και σταφίδες
Επόμενο άρθροΤα πιο υπέροχα κουλουράκια του Καφέ ή Τσάι