To Κοκκινιστό μοσχάρι με Μακαρόνια είναι ένα από τα πιο τρυφερά κομμάτια κρέατος, πλούσιο σε κολλαγόνο, που βγάζει μια ιδιαίτερα νόστιμη και πηχτή σάλτσα, ιδανική για τους λάτρεις του κρέατος. Θα σου δείξω δύο τρόπους για να το μαγειρέψεις: τον παραδοσιακό τρόπο της γιαγιάς με την απλή κατσαρόλα και την πιο σύγχρονη και γρήγορη μέθοδο με τη χύτρα, για τις πολυάσχολες νοικοκυρές.

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Μακαρόνια Κοκκινιστό με

Κοκκινιστό μοσχάρι με Μακαρόνια

Φτιάξτε ένα πεντανόστιμο Κοκκινιστό Ποντίκι μοσχαρίσιο με Μακαρόνια, με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς ή τη γρήγορη μέθοδο της χύτρας. Ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά, ιδανικό για όλη την οικογένεια.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 15 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes

Ingredients

  • 1.200 γρ. Μοσχαρίσιο ποντίκι, κομμένο σε μερίδες
  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. Σάλτσα πελτέ (σπιτική)
  • 1 ποτήρι Χυμό ντομάτας
  • 1 ποτήρι Ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
  • 1 Ξερό κρεμμύδι, λιωμένο στο μούλτι
  • 1 σκελίδα Σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. Μανιτάρια, κομμένα φέτες
  • 1 ποτηράκι του κρασιού Κρασί κόκκινο
  • 1 κ.γ. Καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • 1 ξύλο Κανέλας
  • 4 καρφάκια Γαρίφαλο
  • 4 κόκκοι Μπαχάρι
  • 4 κόκκοι Πιπέρι άκοποι
  • 500 γρ. Μακαρόνια

Instructions

Πάμε να δούμε βήμα προς βήμα τους δύο τρόπους μαγειρέματος για το κοκκινιστό ποντίκι.

Μέθοδος 1: Σε απλή κατσαρόλα

1. Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι να κάψει. αφού έχω πλύνει και στεγνώσει καλά το κρέας, το βάζω να τσιγαριστεί σε χαμηλή φωτιά από όλες τις πλευρές.

2. Ρίχνω το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά (τα έχω βάλει σε ένα τούλι) και σβήνω με το κρασί. ρίχνω και τα μανιτάρια.

3. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνω τον πελτέ, τον χυμό ντομάτας, τον ζωμό λαχανικών, το αλατοπίπερο, την καπνιστή πάπρικα και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας, τουλάχιστον για 1 ώρα. εάν έχει πολλά υγρά, βάζω ξανά το φαγητό στη φωτιά με ανοιχτό καπάκι για 5 λεπτά.

Μέθοδος 2: Σε χύτρα ταχύτητας

1. Σε μια χύτρα βάζω το λάδι να κάψει. αφού έχω πλύνει και στεγνώσει καλά το κρέας, το βάζω να τσιγαριστεί σε χαμηλή φωτιά από όλες τις πλευρές.

2. Ρίχνω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και σβήνω με το κρασί. ρίχνω και τα μανιτάρια.

3. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνω τον πελτέ, τον χυμό ντομάτας και το 1/4 του ποτηριού ζωμό λαχανικών, το αλατοπίπερο και κλείνω τη χύτρα. μαγειρεύω για 17 λεπτά.

4. Βγάζω τον ατμό, ανοίγω το καπάκι και, εάν έχει πολλά υγρά, ξαναβάζω στη φωτιά χωρίς καπάκι για να πήξει η σάλτσα.

Μαγείρεμα των ζυμαρικών

1. Σε μια κατσαρόλα βάζω νερό να βράσει και ρίχνω μια κουταλιά αλάτι.

2. Ρίχνω τα μακαρόνια να βράσουν για 8 λεπτά περίπου, ανάλογα με το πόσο μαλακά τα θέλω.

3. Τα σουρώνω, ρίχνω λίγο λάδι στην κατσαρόλα και τα ξαναβάζω μέσα. ανακατεύω κουνώντας την κατσαρόλα με τα δυο μου χέρια.

H συνταγή είναι της κας Καίτη Νίνου-Χατζηζαχαρία

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για το Μοσχάρι Κοκκινιστό με μακαρόνια

  • Μυστικό της γιαγιάς: Για να μη ψάχνεις για τα μπαχαρικά μέσα στο φαγητό, βάλτα όλα μαζί σε ένα μικρό τούλι. έτσι, μπορείς να τα αφαιρέσεις εύκολα μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο.
  • Πηχτή σάλτσα: Αν θέλεις η σάλτσα σου να γίνει πιο πηχτή, άφησε την κατσαρόλα ανοιχτή στο τέλος και μαγείρεψε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.