Χοιρινό κατσαρόλας με πιπεριές και μανιτάρια

Υλικά

700 γραμμάρια μπούτι χοιρινό η μπριζολάκια
500 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
Ελαιόλαδο
Μουστάρδα
Ρίγανη
Πιπέρι
Αλάτι
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 λίτρο νερό ζεστό

Εκτέλεση

Βάζουμε ελαιόλαδο στον πάτο της κατσαρόλας και σοτάρουμε το κρέας.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα..
Αλατοπιπερώνουμε, ριχνουμε δυο κουταλιές της σούπας μουτάρδα, τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
Σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι και το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το ζεστό νερό.
Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.


Το σερβίρετε με πατάτες τηγανητές, ρύζι, αλλά χάρη στη σάλτσα του αγαπάει και τα μακαρόνια, χωρίς να φοβηθείτε ότι γευστικά έχει λεμονάτο «φινίρισμα».

Καλή σας όρεξη!

 

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικος Μπακλαβάς Γιαννιώτικος
Επόμενο άρθροΚροκ-μεσιέ….το απόλυτο σάντουιτς