Υλικά

1,5 Kg κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη και σε κύβους


1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ψιλοκομμένο πράσο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
100 ml κρέμα γάλακτος (εγω δεν έβαλα για να είναι πιο υγιεινό)
100 γραμμάρια σκόνης κάρι
100 γραμμάρια σπόρους κολοκύθας χωρίς το φλοιό


0,5 γραμμάρια ελαιολάδου
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πράσα σε λάδι. Προσθέστε το αλάτι.
Προσθέστε τους κύβους κολοκύθας και αφήστε να σοταριστούν καλά.
Βάλτε τους στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει. (Χρησιμοποίησα την χύτρα ταχύτητος και τα μαγειρεψα για 10 λεπτά.)

 

Προσθέστε κρέμα γάλακτος
Μεταφέρετε στο μπλέντερ και λιώστε να γίνει σαν κρέμα.

Σερβίρετε με ψημένους σπόρους, γιαούρτι και πιπέρι.

Σημείωση: Πλύνετε του σπόρους κολοκύθας για μερικά λεπτά. Στραγγίξτε τους. Απλώστε τους σε ένα αλουμινόχαρτο. Πασπαλίστε με σκόνη κύμινο. Ψήστε στο φούρνο για 10-15 λεπτά

Ευχαριστούμε Maria Mouroukos

Προηγούμενο άρθροΤραγανιστές Πατάτες με παρμεζάνα
Επόμενο άρθροΠέννες με Κοτόπουλο με τυρί cheddar