ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4 κσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μπρόκολο
1 φλιτζάνι καρότα
Αλάτι και πιπέρι 
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ

ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να είναι ημιδιαφανές. Ανακατέψτε το αλεύρι και μαγειρέψτε περίπου 2-3 λεπτά. Αργά ρίξτε και χτυπήστε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και το ζωμό κοτόπουλο. Να πάρει βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε 10 λεπτά.

Προσθέστε το μπρόκολο και τα καρότα και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά. Ακολουθήστε με αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Βγάλτε 1 φλιτζάνι από τη σούπα και τοποθετήστε το σε ένα μπλέντερ. Χτυπήστε το μέχρι να κρεμώσει και προσθέστε το ξανά στην κατσαρόλα. Πάρτε τη σούπα από τη φωτιά και ανακατέψτε το τυρί μέχρι να λιώσει. Σερβίρετε ζεστή.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Βεβαιωθείτε ότι η σούπα σας είναι εντελώς εκτός φωτιάς κατά την προσθήκη του τυριού αλλιώς θα γίνει η σούπα με κόκκους

Προηγούμενο άρθροΒυθισμένα κουλουράκια στην σοκολάτα
Επόμενο άρθροΣάμαλι Νηστίσιμο