Κολοκυθόπιτα Μπακλαβά

Υλικά

για το μίγμα Κολοκύθας:
500γρ τριμμένη κολοκύθα
100γρ ρύζι βρασμένο
100γρ σταφίδες
100γρ ψιλοκομμένα αμύγδαλα και καρύδια
100γρ ζάχαρη
1 κ.γλ κανέλα
1/2 κ.γλ γαρύφαλλο
1 κ.γλ τζίντζερ
2 βανίλιες

 για τον Μπακλαβά:
500γρ φύλλο κρούστας
300γρ λιωμένο βούτυρο
το μίγμα κολοκύθας

για το Σιρόπι:
500γρ ζάχαρη
350ml νερό
1 στικ κανέλας
1 κ.σ μέλι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα υλικά του μειγματος κολοκύθας σε ένα μεγάλο μπολ.
Κόψτε τα φύλλα κρούστας χρησιμοποιώντας ένα τσέρκι 22εκ. Τοποθετήστε στο τσέρκι 4 βουτυρωμένα φύλλα και απλώστε από πάνω 2 κ.σ μίγμα κολοκύθας. Συνεχίστε τη διαδικασία με 2 βουτυρωμένα φύλλα και 2 κ.σ μίγμα κολοκύθας.
Τα 4 τελευταία φύλλα βουτυρώστε τα και μη προσθέσετε μίγμα κολοκύθας ενδιάμεσα.
Χαράξτε τα σε 8 κομμάτια και ψήστε στους 170 C για 50 λεπτά.

Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη ζάχαρη με το νερό και το στικ κανέλας να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το μέλι, ανακατέψτε και αφήστε το να κρυώσει.
Περιχύστε με το κρύο σιρόπι τον καυτό μπακλαβά και αφήστε τον να το απορροφήσει για 6 ώρες τουλάχιστον.
Ξεφορμάρετε, γαρνίρετε με γλυκό του κουταλιού κολοκύθα και σερβίρετε.

Η Κολοκυθόπιτα Μπακλαβάς είναι έτοιμη!!! Καλή σας απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΠιλάφι με κοτόπουλο στο φούρνο: Ονειρικό πιάτο με χρυσαφένιο ρύζι και ζουμερό κοτόπουλο
Επόμενο άρθροΣέρβικο Τυρόψωμο