Κολοκυθόπιτα στριφτή με Καρύδια, σταφιδες, με σιροπι

Υλικά:

Για το φύλλο
550γρ αλεύρι γ.ο.χ
60γρ ελαιόλαδο
1κ.γ ζάχαρη
1 κ.σ μύλοξυδο
300γρ περίπου νερό
Σε ένα μπολ, όλα τα υλικά και ρίχνουμε το νερό λίγο λίγο ως που γίνει μια μαλακη ζύμη.

Για την γέμιση:
700γρ Κολοκυθα γλυκιά τριμμένη
1κ.σ καστανή ζάχαρη
80γρ Καρύδια
80γρ σταφίδες
1κ.γ κανέλα

Εκτέλεση

Προσθέτουμε την Κολοκυθά σε ένα σουρωτήρι και σουρώνουμε τα υγρά της κολοκύθας, την βάζουμε την Κολοκυθά σε ενα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτα, τα γυρα της Κολοκυθάς βάζουμε σε ένα κατσαρόλακι να τα βράσουμε μια κουταλιά καστανή ζάχαρη ως που πήξει.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε ολα τα υλικά και ανακατεύουμε.
Τώρα χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε ένα ένα και προσθέτουμε 1/4 της γέμιση τυλίγουμε σαν σαλιγκάρο και προσθέτουμε σε ένα λαδολέμονο ταψί, 170 για 45 λεπτά. Όταν γίνουν προσθέτουμε το σιρόπι κολοκύθας, Καρύδια και κανέλα.

Καλή επιτυχία.

Η Συνταγή είναι της κας Ann Mantzanas

Προηγούμενο άρθροΜανιτάρια πλευρώτους ψητά στο φούρνο
Επόμενο άρθροΣοκολατόπιτα με κανελόζουμο & καρύδια