Πίτα με μοσχάρι

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
1 κιλό μοσχάρι από σπαλομίτα, κομμένο σε κύβους 5×5 εκ.
3 φύλλα δάφνης
5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
750 ml κόκκινο κρασί
3 στικ σέλερι, ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 καρότα, κομμένα σε ροδέλες των 3 εκατοστών
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
500 ml ζωμό βοδινού
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. αλεύρι, γ.ο.χ
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κρόκο, αραιωμένο με νερό για το άλειμμα

Πώς το φτιάχνουμε

Βάζουμε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε το μοσχάρι σε δόσεις και το σοτάρουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Μόλις πάρει χρώμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το ζωμό, την ντομάτα κονκασέ, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι.
Καπακώνουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να βράσει το μοσχάρι και δέσει η σάλτσα. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.giorgostsoulis.com/

Προηγούμενο άρθροΗ Σπιτική Πίτσα…δεν έχετε φάει καλύτερη
Επόμενο άρθροΥπέροχη Τυρόπιτα στο Τηγάνι