Κορμός με Καρύδια και Σταφίδες

ΥΛΙΚΑ :
 250 gr μπισκότα
 250 ml γάλα κρύο
 250 γρ. βιταμ
 250 g ζάχαρη άχνη
 250 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
 250 γρ. σταφίδες (ποτίζονται με λίγο ρούμι)
 250 γρ. σοκολάτας
 250 γρ. ζελεδάκια καραμέλας
 100 γρ σοκολάτας για το γλάσο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Τοποθετείτε μία μεμβράνη σε μία φόρμα καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα της. Φροντίζετε να περισσεύει μεμβράνη έξω από την φόρμα.
Θρυμματίζετε με τα δάχτυλά σας τα μπισκότα και τα ρίχνετε στο κρύο γάλα.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε το βιτάμ και τη ζάχαρη. Είναι πολύ σημαντικό το βιτάμ να είναι μαλακό.
Ανακατεύετε και στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα κομμένα υλικά. Ανακατέψτε τα πάντα μαζί απαλά με τα χέρια και αδειάστε το μίγμα στη φόρμα.
Πιέζετε καλά το μίγμα να πάει παντού.
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ρίξτε πάνω από στον κορμό. Περιμένετε να σταθεροποιηθεί και μετά σκεπάστε την πάνω πλευρά με την μεμβράνη που έχει περισσέψει.
Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες, μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.
Πριν σερβίρετε, ξεφορμάρετε, μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και κόβετε σε κομμάτια.
Απολαμβάνετε χωρίς τελειωμό!!

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα συστατικά όπως αποξηραμένα βερίκοκα κ.τ.λ.

Προηγούμενο άρθροΤα Πολίτικα Μελομακάρονα …
Επόμενο άρθροΜια ελαφριά μακαρονοσαλάτα