Υλικα
800 γρ χυμό μήλο για την κατσαρόλα
200 γρ χυμό μήλο για να λιώσει το κορν φλαουρ
200 γρ χυμό μήλο για τα μπισκότα
7 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
200 γρ κρέμα γάλακτος η μια φυτική σαντιγί
Σιρόπι σοκολάτας
3-4 πακέτα μπισκότα πτι μπερ

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 800 γρ χυμό μήλο και το βάζουμε στην φωτιά. Σε μπολ ρίχνουμε τα 200 γρ χυμό και 7 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ. Το ανακατεύουμε να διαλυθεί και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον χυμό. Το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα άλλα 200 γρ χυμό όπου θα βουτήξουμε τα μπισκότα. Σε ένα μακρόστενο ή τετράγωνο πυρέξ βάζουμε με τη σειρά τα μπισκότα που έχουμε περάσει από τον χυμό. Βάζουμε μια στρώση μπισκότα μια στρώση από τον χυμό που κάναμε κρέμα, και συνεχίζουμε εναλλάξ για 5 στρώσεις, και τελειώνουμε τελευταία στρώση με την κρέμα ροδάκινου.

Για την σαντιγί
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος ή την φυτική σαντιγί και την χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψει. Την απλώνουμε πάνω στο γλυκό και με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδια πάνω στην σαντιγί. Τέλος προσθέτουμε το σιρόπι σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Σε δύο ώρες είναι έτοιμο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣάλτσα μανιταριών
Επόμενο άρθροH γνήσια συνταγή της Ισπανικής Κρέμας CATALANA