Το Κοτόπουλο με κάρυ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στην παγκόσμια κουζίνα, και όχι άδικα. Η πλούσια, κρεμώδης σάλτσα του, γεμάτη με αρώματα από τα μπαχαρικά, κάνει το κοτόπουλο απίστευτα τρυφερό και γευστικό. Εγώ το λατρεύω γιατί είναι ένα φαγητό που φτιάχνεται γρήγορα και μας δίνει την αίσθηση ότι τρώμε κάτι το ξεχωριστό.
Υλικά
για το κοτόπουλο:
4 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κυβάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. τζίντζερ, σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
¼ κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη
½ κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη
½ κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
1 κ.γ. κάρυ, σε σκόνη
400 γρ. χυμό ντομάτας
350 ml. ζωμό κοτόπουλου
240 ml. κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Dip με γιαούρτι – κάρυ:
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
¼ κ.γ. κάρυ σε σκόνη
Αλάτι
Πιπέρι
για το σερβιρισμα:
Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
Πίτες ψημένες
Προετοιμασία & Εκτέλεση
- Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά τα κοτόπουλα από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να δημιουργηθεί μία κρούστα.
2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
3. Ρίχνουμε μέσα το χυμό ντομάτας, το ζωμό κοτόπουλου, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30-35 λεπτά περίπου.
4.Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και περιμένουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
5. Μόλις δέσει η σάλτσα, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με πίτες και το dip με γιαούρτι- κάρυ.
6. Εκτέλεση για το dip με γιαούρτι- κάρυ: Σε ένα μικρό ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για το dip.
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κοτόπουλο με κάρυ σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Σοτάρισμα: Σοτάρετε τα μπαχαρικά για 1 λεπτό πριν προσθέσετε τα υγρά, για να βγάλουν όλα τους τα αρώματα και να γίνει η γεύση της σάλτσας πιο έντονη.
- Κρέμα: Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στο τέλος, αφού έχει ήδη βράσει το κοτόπουλο, για να μην κόψει η σάλτσα.
- Μπαχαρικά: Αντί για σκόνη τζίντζερ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο, τριμμένο τζίντζερ για πιο έντονη γεύση.
- Σερβίρισμα: Εκτός από πίτες, το πιάτο ταιριάζει υπέροχα με ρύζι basmati, που απορροφά τέλεια τη σάλτσα.










