Κοτόπουλο με πατάτες σε πορτοκάλι και μέλι

Υλικά

4 μπουτάκια από κοτόπουλο
5 πορτοκάλια το χυμό
5 κουτ.φαγητού μέλι
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πατάτες κομμένες κυδωνάτες
μαιντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί μαζί με τα μπουτάκια.
Στο μπλέντερ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού .το μέλι,το γαρύφαλο .την κανέλα,το αλάτι και το λάδι .
Τα χτυπάμε πολύ καλά και ρίχνουμε το μίγμα πάνω απο τις πατάτες και τα μπουτάκια.
Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς και καλά είναι να το βάλουμε σε γάστρα .
Λίγο πρίν το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζουμε να πάρει χρώμα .
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας το φαγητό με μαιντανό.

Η Συνταγή είναι από oikalyteres-syntages.gr και η φωτό της κας Denise Dodd

 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ψητά μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες

Ψητά μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες

Υλικά

4-6 τεμ. μπουτάκια κοτόπουλου (κάτω)
1 κιλό πατάτες
4-5 κ.σ. λάδι
1/2 κ.γ. αλάτι
πιπέρι
δάφνη
βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό όσο να τα σκεπάζει.
Όταν αρχίσουν να κάνουν αφρό, αφαιρείται με ένα κουτάλι. Μετά από 10-15 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάλε αλάτι.
Σε αυτό το διάστημα, ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε σε κύβους. Αραδιάζουμε σε ένα ταψί, βάζουμε τα μπούτια και ρίχνουμε στο ταψί τον ζωμό στον οποίο ψήθηκε το κρέας. Επιπλέον, μπορείτε να αλατίσετε ελαφρά τα μπούτια και τις πατάτες.

Ρίξτε λίγο λάδι σε κάθε μπούτι. Προσθέστε μαύρο πιπέρι και τη δάφνη και βάλτε το ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά σε δυνατό φούρνο, ανακατεύοντας 1-2 φορές. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, τοποθετήστε ένα κομμάτι βούτυρο σε κάθε μπούτι.

Καλή Ορεξη