Eνα πιάτο που είναι σίγουρα από τα αγαπημένα μου, το κοτόπουλο με τυρί, το οποίο συνδυάζει την απλότητα με την εκρηκτική γεύση! Χάρη στην ελληνική ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα, αποκτά ένα μοναδικό άρωμα, ενώ το τυρί στο τέλος το κάνει απλά ακαταμάχητο. Είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για το καθημερινό τραπέζι μας, αφού είναι έτοιμο σε λιγότερο από μισή ώρα.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Κοτόπουλο με Τυρί

Ένα ζουμερό πιάτο με κοτόπουλο με τυρί, βγαλμένο μόλις από τον φούρνο, με το τυρί να λιώνει

Φτιάξτε ένα απίστευτα ζουμερό κοτόπουλο με τυρί, γεμάτο ελληνικά αρώματα από ρίγανη, θυμάρι και πάπρικα. Είναι μια γρήγορη, νόστιμη και εύκολη συνταγή που συνδυάζει το τηγάνι με τον φούρνο για το τέλειο αποτέλεσμα. Ιδανικό για ένα καθημερινό τραπέζι!

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes

Ingredients

Για να φτιάξεις αυτό το πιάτο, θα χρειαστείς:

  • 900 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου (κομμένο σε κύβους ή μπουκιές)
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 5 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 3 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
  • 3 κ.γ. ρίγανη και θυμάρι (ισόποσα ή αναλογία που προτιμάς)
  • 1 κούπα τριμμένο τυρί (ό,τι σου αρέσει)
  • Αλάτι και πιπέρι (ανάλογα με τη γεύση)

Instructions

Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε το πιο ζουμερό κοτόπουλο με τυρί.

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

2. Προσθέτω αμέσως την πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή μαζί με τη ρίγανη και το θυμάρι. αφήνω τα μπαχαρικά να τηγανιστούν για περίπου 1 λεπτό, για να βγάλουν τα αρώματά τους.

3. Ρίχνω το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζω το τηγάνισμα για 2 με 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς, προσέχοντας να μη καεί.

4. Βάζω στο τηγάνι τα κομμάτια κοτόπουλου, αλατοπιπερώνω και τα τηγανίζω για 10 με 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν καλά από όλες τις πλευρές.

5. Μεταφέρω το κοτόπουλο σε ένα πυρίμαχο μπολ ή ταψάκι.

6. Πασπαλίζω από πάνω όλο το τριμμένο τυρί, καλύπτοντας καλά το κοτόπουλο.

7. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 10 λεπτά.

8. Μόλις το τυρί λιώσει και πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, σερβίρω αμέσως.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για το Κοτόπουλο

  • Κόψιμο: Κόψε το κοτόπουλο σε σχετικά μικρές, ομοιόμορφες μπουκιές για να ψηθούν γρήγορα και ομοιόμορφα στο τηγάνι.
  • Το τυρί: Χρησιμοποίησε έναν συνδυασμό τυριών (π.χ. κεφαλοτύρι και μοτσαρέλα) για πιο πλούσια γεύση και πιο εντυπωσιακό λιώσιμο.
  • Συνοδευτικό: Το πιάτο αυτό ταιριάζει υπέροχα με ή μια πράσινη σαλάτα με λεμονάτη βινεγκρέτ.