Κοτόπουλο με σάλτσα κρασιού

 Η συνταγή είναι εύκολη για γρήγορο γεύμα. Είναι ένα ιταλοαμερικανικό πιάτο φτιαγμένο από κοτόπουλο περασμένο σε αλεύρι, βουτηγμένο σε μείγμα αυγών με σάλτσα λεμονιού-βουτύρου. Σήμερα θα σας γράψω πώς να το φτιάξετε .

Ακολουθήστε βήμα προς βήμα την καλύτερη συνταγή  κοτόπουλου και απολαύστε.

Υλικά κοτόπουλου:

2 στήθος κοτόπουλου
4 κουταλιές βούτυρο
½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμός από 2 λεμόνια
1 φλιτζάνι αλεύρι
½ κουταλάκι σκόρδο σκόνη
5 αυγά
3 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι λευκό κρασί

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι , σκόνη σκόρδου, αλατοπίπερο ανακατώστε και αφήστε στην άκρη.
Σ ενα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, γάλα, αλατοπιπερο και τα χτυπάμε καλα.
Προσθέτουμε στο μπολ με τ αυγά το τριμμένο τυρί , το μαϊντανό(κρατάμε 2 κσ μαιντανό στην άκρη) και χτυπάμε και αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε το κοτόπουλο απο οποιοδήποτε λιπος και το κόβουνε εγκάρσια το στήθος σε φέτες και το χτυπάμε λίγο και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 1 κσ βούτυρο με λάδι, αλευρώνουμε το κοτοπουλο το περνάμε απο το αυγό και τηγανίζουμε και απο τις 2 πλευρές.
Μόλις τελειώσουμε δεν καθαρίζουμε το τηγάνι ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλο, το κρασί, χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί στο μισο.

Σ αυτό το χρόνο σε ένα μπολάκι με μία κουταλιά αλεύρι ριξτε τις 4 κσ βουτυρο και ανακατέψτε.
Ξεκινήστε λιγο λιγο ριξτε το βούτυρο μεσα στο τηγάνι και ανακατέψτε μέχρι να λιωσει το βουτυρο και να πηξει η σάλτσα λίγο και αλατοπιπερώστε και μετα απο λίγο προσθέστε και τον υπόλοιπο μαϊντανό 2 κσ,  χαμηλώστε την φωτιά και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτα.

Βάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι με την σάλτσα

και γυρίστε το να ρουφήξει απο την σάλτσα.
Τέλος αφου βγάλετε όλες τις φέτες κοτοπουλο σε ενα ταψάκι με ενα κουταλι ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα απο πάνω.

Καλη Επιτυχία

Find more delicious recipes here

 

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνι Χοντρό με πέστο βασιλικού και αποξηραμένες ντομάτες
Επόμενο άρθροΦτερούγες κοτόπουλου με πατάτες και μανιτάρια