Σήμερα θα φάμε το αγαπημένο φαγητό όλης της οικογένειας, το Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο! Είναι ένα πιάτο που φτιάχνω πολύ συχνά γιατί είναι πανεύκολο, χορταστικό και απίστευτα νόστιμο. Είναι ιδανικό για ένα καθημερινό τραπέζι, αλλά και για ένα κυριακάτικο γεύμα με αγαπημένα πρόσωπα. Πάμε να το φτιάξουμε!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο

Ταψί γεμάτο με ζουμερό Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο, έτοιμο για σερβίρισμα

Το Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο είναι ένα κλασικό, αγαπημένο πιάτο της ελληνικής κουζίνας, που φέρνει στο νου τη θαλπωρή του σπιτικού φαγητού. Είναι ζουμερό, αρωματικό και γεμάτο γεύση, χάρη στον ζωμό του κοτόπουλου που απορροφάει το ρύζι. Είναι ένα πλήρες γεύμα που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο! Εγώ το λατρεύω!

Prep Time 55 minutes
Cook Time 40 minutes
Additional Time 10 minutes
Total Time 1 hour 45 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο θα χρειαστούμε:

  • 2 Μπούτια κοτόπουλου (ολόκληρα)
  • Λίγο Ελαιόλαδο (ή άλλο λάδι, για το σοτάρισμα)
  • 1 Κρεμμύδι (μεσαίο, ψιλοκομμένο)
  • 1-2 Καρότα (μεσαία, ψιλοκομμένα)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού Ρύζι (για πιλάφι, π.χ. Καρολίνα ή μακρύκοκκο)
  • 3½ φλιτζάνια του τσαγιού Ζωμός κοτόπουλου (από τα βρασμένα μπούτια)
  • Αλάτι (κατά βούληση)
  • Μαύρο πιπέρι (τριμμένο, κατά βούληση)
  • Αποξηραμένος μαϊντανός (κατά βούληση)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το λαχταριστό Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο:

  1. Βράζω και ξεκοκαλίζω το κοτόπουλο:
    Βράζω τα δύο μπούτια κοτόπουλου σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αυτό θα πάρει περίπου 30-40 λεπτά.
    Αφού βράσουν, βγάζω τα μπούτια από την κατσαρόλα, σουρώνω τον ζωμό και τον κρατάω στην άκρη (θα χρειαστούμε 3½ φλιτζάνια).
    Ξεκοκαλίζω τα βρασμένα μπούτια και κόβω το ψαχνό σε μικρά κομμάτια.
  2. Σοτάρω τα λαχανικά και το ρύζι:
    Σε μία κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνω λίγο ελαιόλαδο.
    Ρίχνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα καρότα και τα σοτάρω για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
    Προσθέτω στην κατσαρόλα το 1 φλιτζάνι ρύζι και το σοτάρω και αυτό για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γυαλίσει.
  3. Προσθέτω το κοτόπουλο και τον ζωμό:
    Προσθέτω στην κατσαρόλα το ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο που έχω κόψει σε κομμάτια.
    Ρίχνω τα 3½ φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου.
    Αλατοπιπερώνω κατά βούληση και προσθέτω τον αποξηραμένο μαϊντανό. Ανακατεύω καλά.
  4. Ψήνω στο φούρνο:
    Μεταφέρω όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί κατάλληλο για φούρνο.
    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-40 λεπτά, ή μέχρι να απορροφηθεί τελείως η υγρασία και το ρύζι να γίνει τρυφερό.
    Βγάζω το ταψί από τον φούρνο και αφήνω το Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο να σταθεί για 5-10 λεπτά πριν το σερβίρω.

Notes

Tips για το Τέλειο Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κοτόπουλο με Ρύζι στο Φούρνο σας ακόμα πιο νόστιμο! Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά που σας αρέσουν, όπως ψιλοκομμένες πιπεριές ή μανιτάρια, στο σοτάρισμα. Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μέρος του ζωμού και ένα μέρος από λευκό κρασί. Αν θέλετε το ρύζι σας να είναι πιο σπυρωτό, σοτάρετέ το λίγο παραπάνω πριν προσθέσετε τον ζωμό. Μην ανοίγετε συχνά τον φούρνο κατά το ψήσιμο, για να μην χάσει την υγρασία του το ρύζι.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή