Πατάτες στο φούρνο με γέμιση κοτόπουλου
Απαιτούμενα υλικά
6 πατάτες -1 κιλό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο -30 ml
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι – 5 γραμμάρια
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Για το μειγμα κοτόπουλο
700 γραμμάρια στήθους κοτόπουλου
1 κσ μειγμα μπαχαρικών
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές
1 κόκκινη πιπεριά
2 ντομάτες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο -30 ml
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, κύμινο, θυμάρι και αλάτι
για τη σάλτσα
1 κουταλάκι του γλυκού πελτε ντομάτας 15 γραμμάρια
1 ποτήρι νερό 200 ml
Για από πάνω
100 γραμμάρια τριμμένου τυριού τσένταρ
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες πάχους περίπου ενός εκατοστού στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μπολ ρίχνουμε λάδι αλάτι μείγμα μπαχαρικών πάπρικα ρίγανη και ανακατεύουμε με το χέρι να καλυφθούν πλήρως.
Σε ένα ταψί 32 X 24 cm στρώνουμε τις πατάτες όπως βλέπετε στη φωτογραφία και βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά
Το χρόνο αυτό ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι την κόκκινη και την πράσινη και βάζουμε σε ενα πιατο και την ντομάτα και την βάζουμε σε ένα άλλο
Μετά ξεκινάμε και κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε το κοτόπουλο και σοταρουμε να παρει λευκό χρώμα Προσθέτουμε τα λαχανικά ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα το πιπέρι το κύμινο το θυμάρι και το αλάτι και μαγειρεύω να αρωματιστουν.
Μόλις δέσει όλο το μειγμα απλώνουμε το μείγμα κοτόπουλου στο κέντρο,
διαλύουμε τον πελτέ σε νερό σε ένα μπολάκι και με ένα κουτάλι περιχύνουμε όλο το ταψί τέλος πασπαλίζουμε το κοτόπουλο από πάνω με τυρί τριμμένο
και βάζουμε το φαγητό αφου πρώτα το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά βγάζουμε από το φούρνο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε
Καλή Επιτυχία
Find more delicious recipes here