Η κοτόσουπα για γρίπη είναι το απόλυτο φυσικό γιατρικό που όλοι χρειαζόμαστε όταν αισθανόμαστε άρρωστοι. Σήμερα θα σας δείξω πώς φτιάχνω εγώ αυτή τη μαγική σούπα που όχι μόνο ζεσταίνει το στομάχι αλλά και ανακουφίζει τον πονόλαιμο, ενώ παράλληλα δίνει δύναμη στον οργανισμό. Επιπλέον, αυτή η συνταγή έχει μερικά μυστικά μπαχαρικά που την κάνουν πραγματικό φάρμακο, όπως το τζίντζερ και η κουρκουμά που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κοτόσουπα
Ετοιμάζω την απόλυτη κοτόσουπα για γρίπη και ιώσεις, ένα πραγματικό σπιτικό φάρμακο που ζεσταίνει τον οργανισμό και γλυκαίνει τον πονόλαιμο! Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει μυστικά υλικά όπως τζίντζερ, κουρκουμά και σελινόριζα, τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Φτιάξτε αυτή τη δυναμωτική σούπα αυγολέμονο για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα και να πάρετε δύναμη.
Ingredients
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο (ή φτερούγες, μπούτια, στήθος και πόδια κότας)
- 3-4 καρότα μεσαία
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 4-5 γαρύφαλλα (καρφωμένα στο κρεμμύδι)
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 1 κομμάτι τζίντζερ φρέσκο (περίπου 3 εκ.)
- 3-4 δαφνόφυλλα
- 1 κουταλιά της σούπας κόκκους μαύρου πιπεριού
- 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- 2-3 κλωνάρια σέλερι
- 1 σελινόριζα μέτρια (προαιρετικό)
- ½ κούπα ρύζι
- 1 αυγό
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Νερό (περίπου 2,5-3 λίτρα)
Instructions
Ξεκινάω βάζοντας το κοτόπουλο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό. Προσθέτω αμέσως όλα τα λαχανικά καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια, δηλαδή τα καρότα, το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα καρφωμένα επάνω του, τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες, το τζίντζερ κομμένο σε φέτες, το σέλερι και τη σελινόριζα. Έπειτα ρίχνω μέσα τα δαφνόφυλλα, τους κόκκους πιπεριού, την κουρκουμά και αλατίζω ελαφρώς.
Ανάβω τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό και αφήνω τη σούπα να πάρει μια βράση. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνω τη φωτιά και αφαιρώ με μια κουτάλα τον αφρό που έχει σχηματιστεί στην επιφάνεια. Καλύπτω τη χύτρα και αφήνω να βράσει σιγανά για περίπου 60-75 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να γίνει μαλακό και τα λαχανικά να αποδώσουν όλα τους τα θρεπτικά συστατικά στο ζουμί.
Όταν το μαγείρεμα ολοκληρωθεί, βγάζω το κοτόπουλο και το αφήνω στην άκρη να κρυώσει λίγο. Σουρώνω προσεκτικά το ζουμί σε μια άλλη κατσαρόλα χρησιμοποιώντας μια σίτα. Πατάω καλά τα λαχανικά με μια κουτάλα μέσα στη σίτα για να βγάλουν όλο το νόστιμο ζουμάκι τους και το ρίχνω πίσω στη σούπα.
Βάζω τη νέα κατσαρόλα με το καθαρό ζουμί στη φωτιά και μόλις πάρει βράση προσθέτω το ρύζι. Αφήνω να βράσει για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει καλά.
Στο μεταξύ, ξεψαχνίζω το κοτόπουλο που έχω αφήσει στην άκρη, αφαιρώ το δέρμα και τα κόκαλα και κρατάω μόνο το καθαρό κρεατάκι σε μικρά κομματάκια. Το προσθέτω πίσω στη σούπα μαζί με το ρύζι.
Φτάνουμε στο πιο σημαντικό μέρος, το αυγολέμονο. Χτυπάω σε ένα μπολ το αυγό μαζί με το χυμό λεμονιού μέχρι να αφρατέψει καλά. Κατεβάζω τη φωτιά της σούπας στο ελάχιστο και αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά λίγο ζεστό ζουμί από τη σούπα στο μείγμα του αυγολέμονου, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα. Αυτό το κάνω για να ανέβει σταδιακά η θερμοκρασία του αυγού και να μην κόψει.
Μόλις ρίξω περίπου 2-3 κουτάλες ζουμί και το μείγμα ζεσταθεί, το ρίχνω όλο μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας απαλά. Προσοχή να μην βράσει ξανά η σούπα γιατί θα κόψει το αυγολέμονο. Δοκιμάζω για αλάτι και προσθέτω αν χρειάζεται.
Σβήνω τη φωτιά και η κοτόσουπα για γρίπη είναι έτοιμη να σερβιριστεί ζεστή, σε μια μεγάλη κούπα που ζεσταίνει την ψυχή!
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: