Τα Κουλουράκια Καρότου είναι το πιο πετυχημένο και νόστιμο κουλουράκι που έχω δοκιμάσει τελευταία, επειδή η υφή τους είναι αφράτη στο εσωτερικό και χρυσαφένια στο εξωτερικό, άρα συνδυάζουν τέλεια τη γλυκύτητα του καρότου με το άρωμα του πορτοκαλιού, λοιπόν μοιράζομαι μαζί σας αυτόν τον εξαιρετικό συνδυασμό γεύσης που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κουλουράκια Καρότου
οκιμάστε την πιο πετυχημένη συνταγή για Κουλουράκια Καρότου, αρωματισμένα με ξύσμα πορτοκαλιού. Ένα μαλακό, τραγανό και πανεύκολο μπισκότο με μόλις 25 λεπτά συνολικό χρόνο.
Ingredients
- Αλεύρι - 275 γρ.
- Αυγό - 1 τεμάχιο
- Λάδι (φυτικό ή λιωμένο βούτυρο) - 50 γρ.
- Μπέικιν πάουντερ (Baking Powder) - 1 κ.γ.
- Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
- Ζάχαρη - 100 γρ.
- Καρότο - 100 γρ.
Για το τελείωμα:
- Ζάχαρη άχνη
Instructions
Αρχικά, βράζω τα καρότα μέχρι να μαλακώσει τελείως, δηλαδή να μπαίνει εύκολα ένα πιρούνι μέσα του, οπότε χρειάζεται περίπου 30 λεπτά. Στραγγίζω το νερό και στεγνώνω το καρότο με χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί η περιττή υγρασία. Αφήνω το καρότο να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει το καρότο, το μεταφέρω σε ένα μικρό μπολ και το πολτοποιώ με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει λείο και ομοιόμορφο πουρές. Αν δεν έχω μπλέντερ, μπορώ να το λιώσω με ένα πιρούνι ή με το εργαλείο που λιώνω τις πατάτες.
Έπειτα, τρίβω το ξύσμα από το μισό πορτοκάλι – αν δεν έχω πορτοκάλι, μπορώ να χρησιμοποιήσω βανίλια ή βανίλια ζάχαρη, αλλά με το ξύσμα είναι πιο νόστιμο. Στο μείγμα με τον πουρέ καρότου, ρίχνω το λάδι (ή το λιωμένο βούτυρο) και πολτοποιώ ξανά καλά με το μπλέντερ.
Τώρα, προσθέτω τη ζάχαρη και το αυγό. Ανακατεύω καλά με έναν αυγοδάρτη, οπότε θα έχω μια υγρή μάζα με έντονο πορτοκαλί χρώμα.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνω το υγρό μείγμα στο αλεύρι και ζυμώνω.
Στη συνέχεια, ανάλογα με το πόσο υγρό ήταν το καρότο, η ζύμη μπορεί να είναι λίγο κολλώδης ή καθόλου. Αν η ζύμη κολλάει, τη ζυμώνω για μερικά λεπτά μέχρι να σταματήσει να κολλάει, αλλιώς μπορώ να την βάλω λίγο στο ψυγείο.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την χωρίζω αμέσως σε είκοσι ίσα κομμάτια, για παράδειγμα στα 28 γραμμάρια το καθένα, αν ζυγίσω όλη τη ζύμη. Πλάθω κάθε κομμάτι σε μπαλάκι.
Τέλος, μπορώ είτε να πλάσω όλα τα μπαλάκια και να τα αφήσω προσεκτικά για να μην στεγνώσουν, είτε να τα πλάθω ένα-ένα, να τα περνάω από ζάχαρη άχνη και να τα τοποθετώ στο ταψί σε απόσταση μεταξύ τους. Ψήνω τα Κουλουράκια Καρότου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18-20 λεπτά – ο χρόνος και η θερμοκρασία εξαρτώνται πάντα από τον φούρνο μου. Τα κουλουράκια θα φουσκώσουν και θα αποκτήσουν ρωγμές, δηλαδή θα είναι μαλακά μέσα και τραγανά απέξω!
Tips για τα Κουλουράκια Καρότου
-
- Καρότο: Είναι πολύ σημαντικό να βράσετε το καρότο μέχρι να μαλακώσει τελείως και να το στεγνώσετε καλά, ώστε να μην βγάλει υγρασία στη ζύμη.
- Εναλλακτική: Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξύσμα πορτοκαλιού, αντικαταστήστε το με μια κουταλιά του γλυκού βανίλια ή βανιλλίνη, επειδή έτσι θα δώσετε άρωμα.
- Λιπαρή Ουσία: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε φυτικό λάδι είτε λιωμένο βούτυρο, δηλαδή όποιο από τα δύο προτιμάτε.
- Ψήσιμο: Τα κουλουράκια πρέπει να ψηθούν στους 180°C για περίπου 18-20 λεπτά, αλλά αυτό εξαρτάται από τον φούρνο σας.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:










