Αυτά τα κουλουράκια δεν είναι απλά μπισκότα η αφράτη ζύμη τους θυμίζει τσουρέκι, ενώ η γλυκιά γεύση με τα αρώματα μαστίχας, κακουλέ και μαχλέπι ξυπνούν αναμνήσεις. Κάθε μπουκιά σε εθίζει και  σε κάνει να θέλεις να φας άλλο ένα και άλλο ένα. Ιδανικά για καφέ ή τσάι, ταιριάζουν άψογα με γλυκό κρασί ή λικέρ.

Υλικά

700 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ.ζάχαρη άχνη
250 γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
100 γρ.γάλα
1 βανίλια
3/4 φλιτζανάκι του καφέ φυσικό χυμό πορτοκάλι
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
1/3 κ.γ μαχλέπι
1/3 κ.γ κακουλέ
1/4 κ.γ μαστίχα σε σκόνη

Επάλειψη

1 αυγό

1-2 κ.σ γάλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη μέχρι ν αφρατέψουν.Προσθέτουμε τ αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.

Ρίχνουμε στο μείγμα εναλλάξ το αλέυρι και το γάλα και στο τέλος συμπληρώνουμε ρίχνοντας το μαχλέπι,το κακουλέ,την μαστίχα,το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού.
Θέλουμε να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια μας.Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι.

Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε τα αλείφουμε με το αυγό και το γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΔείτε πως φτιάχνουν στα Τρίκαλα τον διάσημο χαλβά Φαρσάλων
Επόμενο άρθροΧοιρινό με φασόλια