Κουλουράκια με Σταφίδα και Καρύδι είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Αυτά τα νόστιμα μπισκοτάκια σταφίδας μπορείτε να τα ετοιμάσετε εύκολα δίπλα στο τσάι και τον καφέ σας. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για τη ζύμη:

  • Ζάχαρη: Δύο δάχτυλα λιγότερη από 1 ποτήρι
  • Αυγά (κρόκος): 2
  • Φυτικό λάδι: 1 ποτήρι νερού
  • Ξύσμα λεμονιού: Από 1 λεμόνι
  • Μπέικιν πάουντερ: 1 φακ.
  • Αλεύρι: 3 – 3,5 ποτήρια

Για το γλυκό (προσθήκες):

  • Σταφίδες: 1 ποτήρι
  • Καρύδια τριμμένα: 1 ποτήρι κρασιού

Για την επάλειψη:

  • Κρόκος αυγού: 1

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το αυγό (τον κρόκο), τη ζάχαρη, και χτυπάμε. Μετά προσθέτουμε το λάδι, το ξύσμα λεμονιού και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε.

Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε να πάρουμε μία συνοχή μπισκοτένιας ζύμης. Το αλεύρι μπορεί να χρειαστεί να είναι 3 έως 3,5 ποτήρια, ανάλογα με την υγρασία των άλλων υλικών.

Προσθέτουμε τις σταφίδες και το τριμμένο καρύδι και ζυμώνουμε με το χέρι.

Εάν χρειάζετε προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι, ωστόσο η ζύμη μας πρέπει να είναι αρκετά μαλακή ώστε να πλάθεται καλά για τα Κουλουράκια με Σταφίδα και Καρύδι.

Παίρνουμε 30-40 γραμμάρια ζύμη και πλάθουμε μπαλίτσες, ή όποιο σχήμα επιθυμούμε, και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.

Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού όλα τα μπισκότα για να πάρουν ωραίο χρώμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους **180 βαθμούς** μέχρι να πάρουν χρώμα και μια μπισκοτένια υφή.

Τα Κουλουράκια με Σταφίδα και Καρύδι είναι έτοιμα να τα απολαύσετε.


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 20-25 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 40-45 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: Χρόνος κρυώματος.


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για να γίνουν πιο τραγανά, μπορείτε να αντικαταστήσετε μέρος του φυτικού λαδιού με λιωμένο βούτυρο. Δείτε κι άλλες συνταγές για μπισκότα.

Για πιο έντονο άρωμα, προσθέστε στη ζύμη λίγη κανέλα και γαρύφαλλο μαζί με το ξύσμα λεμονιού. Τα Κουλουράκια με Σταφίδα και Καρύδι θα αποκτήσουν υπέροχη γεύση.

Μπορείτε να μουλιάσετε τις σταφίδες σε λίγο κονιάκ πριν τις προσθέσετε στη ζύμη, ώστε να γίνουν πιο μαλακές και αρωματικές. Δείτε ιδέες για γλυκά με κονιάκ.


 

Σχετικές Συνταγές (Internal Links)

Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Κέικ Μήλου με Καρύδια

Μπισκότα Βουτύρου Εύκολα


Subscribe to recipe’s youtube channel here